| Proaktiv Eiendomsmegling

Spør megler

Vis undermeny
 Del denne siden på sosiale medier:

Stoltzekleiven

menypunkt_tittel menypunkt_tittel menypunkt_tittel

Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti i Bergen opp mot Sandviksfjellet. 

Hvert år i september arrangerer idrettslaget Varegg motbakkeløpet «Stoltzekleiven Opp». Løpet går fra Fjellveien og opp til skaret under Sandviksfløyen. Det ble arrangert første gang i 1979 i forbindelse med 100-årsjubileum for Fjellveien.

Mellom start og mål er det ca. 800 trinn som gir en høydeforskjell på 315,5 meter og nydelig utsikt over Bergen sentrum.

Stoltzekleiven er en av de mest populære turstiene i Bergen. Trafikken opp og ned samt vær og vind har ført til slitasje gjennom årene. Dette har medført et stort behov for reparasjoner og våren 2009 ble tretrappene i øverste del byttet ut i sin helhet.

Proaktiv Eiendomsmegling har vært hovedsponsor for arrangementet i en årrekke og vi har, sammen med andre aktører i næringslivet, vært med på å finansiere oppgraderingen av Stoltzen. 

Proaktiv Eiendomsmegling har i mange år utlovet kr 10.000 til den dame eller herre som slår de legendariske rekordene til hhv Jon Tvedt (8.13) og Anita Håkenstad Evertsen (9.56)

I 2013 ble rekordene slått av Thorbjørn Ludvigsen som løp opp Stoltzen på tiden 8.06 og Kristin Størmer Steira satte ny rekord på 9.35 for kvinner.

Begge mottok Proaktiv-prisen på 10.000,-

Proaktiv Eiendomsmegling ønsker, gjennom samarbeidsavtalen med Stoltzekleiven Opp, å bidra til å styrke interessen for lokal idrett. Vi ønsker å være en aktiv støttespiller for verdens bratteste løp da god helse og sunne verdier er viktig for oss alle. Tusen takk til Varegg for at vi får lov til å bidra.

Motta nyhetsbrev fra Proaktiv Eiendomsmegling

Skriv inn din epost-adresse for å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Proaktiv hjelper deg å finne din neste bolig

Selge bolig? Gratis verdivurdering

Finn ditt kontor eller din megler

Liste over alle kontorer og meglere