Hjem

>

Megling bør være gratis

Skreddersydd megling eller bare formidling: Tør du å la tilfeldighetene styre boligsalget ditt?

Skrevet av: Vibeke Stavenes

Publisert: 30. juni 2016 kl. 14:50

Skreddersydd megling eller bare formidling: Tør du å la tilfeldighetene styre boligsalget ditt?

Det er forskjell på advokater, fotballspillere, leger og elektrikere. Sånn er det med oss meglere også. Noen løper fortere, noen løfter tyngre og noen megler bedre. Vi tenker, trener og handler. Vi skaper ulike veier frem mot mål og dermed ulike resultater.

Vi vet også at mennesker ser verden med ulike øyne. Vi har ulik bakgrunn, ulik økonomi, ulik smak og ulike behov. Noen drømmer om det ene, noen om det helt andre.

Megling blir ofte forvekslet med formidling av eiendom. Noen går så langt som å si at eiendommen kan være så bra at den «selger seg selv». Dersom dette er riktig så betaler du en megler for prosessen – ikke for resultatet. Da betaler du for papirene og timene som legges ned.

Megling eller formidling? I et slikt scenario blir meglingen som fag fullstendig borte. Da er det ikke lenger megling, da er det kun formidling. Da spiller det ikke noen rolle hvem som megler, hvor mange som ser annonsen, kvaliteten på bildene og tekstene, hvor godt visningen er forberedt og hvordan potensielle kjøpere blir behandlet underveis.

Megling går i realiteten ut på å bruke kompetansen vår til å finne rett kjøper til hver eiendom. Ikke en kjøper, men den rette kjøperen. Megling er å definere kjøpergruppe, kvalifisere innenfor kjøpergruppen og stimulere ved å synliggjøre de rette menneskene gode grunner til at de skal strekke seg litt lenger. Megling kan aldri reduseres til at tilfeldigheter skal avgjøre utfallet. Megling skal være skreddersøm, spesialtilpasset hver enkelt selger og eiendom i jakten på den perfekte kjøperen.

Megling skal være gratis Det er meglerens kompetanse man skal betale for, evnen til å starte en prosess etter en strategisk linje som leder til den beste prisen, det tryggeste salget og ikke minst sikre effektivitet. Ingen eiendommer har en gitt pris. Eiendommen vil for 100 forskjellige interessenter ha 100 ulike oppfatninger av verdien. Meglerens jobb er som sagt ikke å finne en kjøper, det er å finne den rette kjøperen.

Megling skal være en investering – ikke en kostnad. En god megler skal sørge for at det ligger en merverdi i å gjøre ting på rett måte slik at det ikke bare er gratis å bruke megleren. Det skal være lønnsomt.

Du betaler for meglerens kompetanse, som leder til det beste resultatet. Dette er vi så sikre på at vi tilbyr full salgsgaranti – intet salg, ingen kostnad. Dette har vi gjort for kundene våre i 10 år. Ring oss i dag for en gratis og uforpliktende verdivurdering.