Logg inn
heart
facebook
instagram
logo

Meny

Birkeveien-44-Prospekt-100

Selger tjente 2,4 millioner kroner på å bytte meglerforetak; - Vi synes dette er et konkret eksempel på at det er forskjell på meglere

Den arkitekttegnede og spennende eneboligen i Birkeveien 44 ble lagt ut for salg i mai. Den ble liggende en måned på nett og det høyeste budet som kom inn var på kr. 17 500 000,- Da valgte selger å bytte megler og valget falt på Caroline Ringså Ask og Alexandra Nygård hos Proaktiv Briskeby.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 16. sep 2021

Caroline Ringså Ask, Daglig leder hos Proaktiv Briskeby

"Når vi overtar et oppdrag er det viktig at vi gjøre noe annerledes, ellers kan man ikke forvente et nytt og bedre resultat", sier Caroline Ringså Ask. Sammen med sin kollega, Alexandra Nygård, ble en plan lagt for eiendommen på Nesodden. Styling, nye bilder, video av boligen og uteområdene, samt en helt ny innpakning av selve markedsføringen. "Vi må fortelle de vi mener er riktige kjøpere om hvorfor dette er rett bolig for akkurat de. Hva er viktig for målgruppen vår? Det definerer vi alltid i forkant. Her må vi snakke om nærhet til skole, barnehage og fritidsaktiviteter, samt øvrig som er uunnværlig for en familie", fortsetter Caroline.
 
Caroline Ringså Ask, Daglig leder hos Proaktiv Briskeby
Alexandra Nygård

Alexandra Nygård

"Dette er en unik og spesiell eiendom med gode muligheter for utleie, det må vi synliggjøre. For veldig mange er inntekten gjennom utleie nettopp det som gjør at de kan kjøpe boligen", presiserer Alexandra.
 
Det er vårt ansvar å fremme kvaliteter ved en bolig som ikke nødvendigvis kommer frem av seg selv. Ellers kunne alle solgt sin egen bolig? Ja, men til hvilken pris? Vi er mest opptatt av hvorfor vi gjør som vi gjør. Resultatet skal være sluttsummen av riktige valg i serie. Derfor er alle steg i en salgsprosess viktige og vi må kvalitetssikre hele veien.
 
Birkeveien-44-Prospekt-104
Eneboligen i Birkeveien 44 ble solgt etter første visning - en visning med godt oppmøte og med en annonse med flere treff på finn.no på en uke enn det første meglerforetaket fikk på en hel måned. Den ble solgt for prisantydning; kr. 19 900 000,- Hvorfor fikk Caroline og Alexandra et så annerledes resultat? Blant annet fordi de gjorde alt riktig første gangen. Da blir det trygt og effektivt for alle parter i en bolighandel. Riktige mennesker i riktig bolig.
 
 
Birkeveien-44-Prospekt-115
Mennesker er forskjellige, på samme måte er det også forskjell på meglere.
Et optimalt resultat er aldri gitt – det må faktisk skapes.
I flere år har Caroline og Proaktiv Briskeby skapt gode resultater for menneskene de har møtt.
De har blitt til faste kunder og de har anbefalt Proaktiv videre til sine nærmeste.
De er noen av Oslos beste meglere, ikke fordi vi sier det, men fordi kundene velger de, stoler på de og basert på resultatene de leverer. Slik som dette salget i Birkeveien.
Birkeveien-44-Prospekt-156
Det er ikke tilfeldig at de overtar oppdrag fra andre. En selger står helt fritt i valg av megler. Da er det vårt ansvar å gjennomføre en prosess som er så god som overhodet mulig.
Det skal ligge en merverdi i å velge Caroline, Alexandra og Proaktiv Briskeby som megler. Du skal være trygg på at du får den desidert mest verdifulle rådgivningen til hvert eneste trekk i salgsprosessen.

Komme i kontakt med teamet hos Briskeby ? Klikk deg videre her. 
 
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne