hvorforskal2

Hvorfor skal man bruke megler ved salg av bolig?

Hva er egentlig megling?
 
Skrevet av: Vibeke Stavenes
Publisert: 23. feb 2017
Det tilbys etter hvert mange ulike selg-bolig-selv løsninger av varierende kvalitet og pris. For de som vil selge boligen sin selv, kan et slikt produkt være god hjelp i forhold til å løse deler av de juridiske sidene ved boligsalget. Det er mange lover og regler å forholde seg til og mange lovpålagte forhold man er pliktig å opplyse om. Mange dokumenter som skal innhentes, i tillegg til at annonse og prospekt skal utarbeides.

Dette kan i stor grad løses ved hjelp av roboter.

Så hva er egentlig megling? Hvorfor skal man bruke megler?

Det er stor konkurranse i meglerbransjen. Mange tenker at meglere er like, og at det er lønnsomt å velge den som skal ha minst mulig provisjon. Da forutsetter man en ting, og det er at jobben megleren gjør ikke har betydning for prisen man oppnår. Man forutsetter at uansett hvem som står for salget blir sluttresultatet det samme.

Vi vet at det ikke er riktig. Vi vet at planen man legger for boligsalget, fra man definerer kjøpergruppen og utvikler tekster i annonser og prospekt som er tilpasset målgruppen, bildesammensetning i annonse og prospekt, hvilke medier man skal annonsere i, klargjøring av boligen til visning til gjennomføring av visningen er helt avgjørende for resultatet man oppnår. I budrunden, som er selve forhandlingen, skal det hele avgjøres. En megler har erfaring med utallige budrunder, hun vet hvordan hun skal forhandle på best mulig måte for å sikre at den rette kjøperen, den ene som er villig til å betale mest for boligen fordi han eller hun har de rette grunnene for å kjøpe akkurat denne boligen, blir den som ender opp som vinner av budrunden.

Ingvild Dalehaug, selger av Vestre Vadmyra 1:
 
Monica er en unik selger! Det fins mange meglere som er hyggelige, positive, profesjonelle og ryddige. Dette er Monica også, men hun har i tillegg noen helt egne selgerferdigheter, evne til å se muligheter og legge gode strategier som gjør at hun er desidert den du har lyst til at skal selge boligen din! Ønsket pris på leiligheten var nok litt høy med tanke på hva tilsvarende pleier å gå for i området, og det var flere andre meglere som var innom som vegret seg for å si at denne var mulig å oppnå. Ikke bare oppnådde hun ønsket pris, hun knuste den og sørget for prisrekord i hele borettslaget, noe jeg er overbevist om at skyldes hennes imponerende innsats i forbindelse med visning og budrunde. Jeg kan ikke få anbefalt Monica nok til venner som skal selge!!

Rådgivningen underveis i prosessen kan aldri erstattes av roboter. Hvem er målgruppen, hvordan skal vi treffe målgruppen best mulig, hvilke kanaler skal vi benytte, hvordan skal vi forberede boligen til visning, bør den styles, bør vi male? Hva er rollen vår på visning, hvordan skal vi få mest mulig ut av budrunden, hvordan skal vi få i gang budrunden hvis den ikke starter «av seg selv». Hvordan vet vi når vi har oppnådd best mulig resultat? Har vi stimulert kjøpernes vilje maksimalt, eller ender vi opp med en budrunde der kjøper er godt fornøyd fordi de egentlig ville betalt mer for boligen om de hadde blitt stimulert riktig?

Hvis du er opptatt av at boligsalget skal koste minst mulig, og du får megleren til å gå mye ned i pris, da er du sannsynligvis en bedre forhandler enn megleren din. Da vil det nok lønne seg å selge boligen din selv uten bruk av megler. Megling er prestasjonsbasert og det er stor forskjell på tilnærmingen de ulike meglerhusene har til faget, og store variasjoner i resultatene de oppnår.

Hvis du ønsker maks pris for boligen din, så velg en megler med en plan og strategi som gjør at du sitter igjen med mest mulig når boligen er solgt. En god megler er en investering, en dårlig megler er en kostnad.

Snakk med oss før du selger boligen din. Det vil lønne seg.

Kontakt oss for gratis verdivurdering her!
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne