16196%20Proaktiv-037

Slik opplever meglerne boligmarkedet i Stavanger og Sandnes

En merkbar skjevhet mellom tilbud og etterspørsel har trendet en god stund nå. Færre boliger til salgs betyr flere kjøpere om beinet. Samtidig har kostnadsnivået i husholdningene økt, kombinasjonen gjør faktisk at markedet er i en relativ god balanse.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 25. okt 2023
«Åpenbart merker boligkjøpere i Stavanger også presset ved høyere levekostnader - renter, strøm, matvarepriser med mer, men som en konsekvens av lite tilbud opplever ikke boligselgere dette problematisk», forteller eiendomsmegler hos Proaktiv Stavanger, Monica Løvjomås Eriksen. Det er likevel viktig å nevne at prisantydningen må settes med omhu, da markedet er prissensitivt og opplevelsen hos meglerne er vesentlig mindre respons om eiendommer prises høyere enn det interessentene kanskje forventer, basert på tidligere omsetninger i samme område.
 
Monica-002_1_0
Må man jobbe og megle annerledes enn tidligere?

«Det vi vektlegger når vi annonserer eiendommer for markedet, er utvilsomt presentasjon og materiell. Prisen i markedet er ikke gitt, til tross for lite å velge i. Vi har alltid en stylist inne hos kundene våre før foto og visning for å gi råd rundt hvordan boligen bør klargjøres. Vi vet at det lønner seg med styling, og dette hjelper vi kundene med å forstå, at det altså er en investering i prosessen. Vi bruker også mye tid på kontoret oss meglere imellom for å diskutere prisantydning og strategi når vi legger eiendommer ut for salg», fortsetter Løvjomås Eriksen.
 
16196%20Proaktiv-017_1_0
Kollega og daglig leder hos Proaktiv Sandnes, Torbjørn Mannes Johansen, følger opp med hvordan Sandnes-markedet fremtoner seg. «Typiske familieboliger er det et lavt volum ute til salgs av, og noe høyere volum av leiligheter. Det er imidlertid en stor latent etterspørsel, altså mennesker som ønsker/ og planlegger skifte av bolig, men som har avventet å ta steget i påvente av hvordan økonomien utvikler seg. Altså med tanke på signaler om rentenivå fremover. Når dette utløses vil vi se økt etterspørsel og derav også økt volum av boliger for salg», forteller han.

Meglerteamet hos Proaktiv Sandnes har fokus på å gjøre som de alltid pleier – å foreta grundige prosesser i forkant og underveis i boligsalget. Bruke tid på å lage gode strategier for kundene sine som gir et optimalt resultat. Tett og god oppfølging av alle kunder, både kjøpere og selgere, for å gi trygghet og lose dem gjennom prosessen på best og tryggest mulig måte.
 
Torbjorn-002
Daglig leder hos Proaktiv Stavanger, Kay Stian Espeland, kommenterer særskilt at de merker at etterspørselen er redusert på dyrere eiendommer. «Det var flere kjøpere i markedet fra 9 millioner og oppover for 2 år siden. I dag, etter økte levekostnader generelt, holder flere tilbake, samtidig er bankene mer restriktive når finansieringsbevis gis. Samtidig ser vi at kjøperne absolutt er der. Jeg solgte nylig en enebolig til kr. 14.250.000, - etter første visning, der det totalt var 11 interessenter innom», forteller Espeland.

Til tross for at markedet er preget av lite tilbud, må meglerne i Stavanger og Sandnes jobbe godt med hver eneste budgiver. Det handler mye om å synliggjøre verdien av å kjøpe bolig akkurat nå, og ikke minst at de fleste kjøper og selger i samme marked. Det begrenser den økonomiske risikoen og for veldig mange er drømmen om en bedre hverdag i en mer passende bolig sterkt vektende i en kjøpsprosess, gitt at betalingsevnen er tilsvarende.

Spør Proaktiv i Sandnes og Stavanger når du trenger råd og veiledning. De har metodene for å sikre deg verdi gjennom en salgs- og/eller kjøpsprosess. 
 
 
16196%20Proaktiv-033
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne