slikopp2

Slik oppnår du drømmeprisen når du skal selge eiendommen din

10 grunnleggende premisser for å oppnå maksimal pris
 

Publisert: 29. jun 2018
Når du skal selge en eiendom er du som oftest opptatt av hva eiendommen er verdt. Du ringer gjerne en eller flere meglere og ber om verdivurdering. Noen går på ulike nettsider og finner omsetning på tilsvarende eiendommer i området, og noen velger rett og slett en automatisk vurdering som estimerer boligens verdi. I Proaktiv har vi en litt annen tilnærming enn andre meglere, og vi stiller noen enkle spørsmål for å synliggjøre at verdi er en subjektiv vurdering - ikke en objektiv sannhet.

Det første spørsmålet som er naturlig å stille er i forhold til boligens verdi: Verdi for hvem? For noen er verdien lav, for andre høy, for enkelte langt høyere enn for alle andre. Mennesker er ulike, har ulik livssituasjon, ulik tilgang på kapital og ulike ønsker for fremtiden. Det som er perfekt for noen er uinteressant for andre. En meglers jobb er å sørge for at man finner den ideelle kjøperen, den som har flest gode grunner for å by mer enn alle andre - den som eiendommen passer best til. Det må være det klare utgangspunktet. Snittbetraktninger gir snittverdier. Presisjon i definering av kjøpegruppe, kvalifisering innenfor denne og ikke minst stimulering gjennom sann og presis kommunikasjon vil alltid gi det beste resultatet. Vi pleier å si at det ikke er hva man lover som skaper resultatet. Det er hva man gjør.

Alle må forholde seg til markedet og det er i grunnen det meglingen går ut på. Å gå fra et marked der alle er villig til å kjøpe bare prisen er lav nok, til å finne den ene som er villig til å betale mer enn alle andre.

Slik oppnår du drømmeprisen:

1. Se på valg av megler som en investering og ikke en kostnad. Velg den med den beste og mest troverdige planen. Den som alltid setter av tid til deg, som tar salget ditt på alvor og som skjønner at resultatet er prestasjonsbasert og ikke noe som kommer av seg selv. Ellers kan du like godt gjøre det selv. Megling er et fag, og man bør derfor velge en fagmann. For det er ikke hva en megler lover deg som skaper prisen- det er kvaliteten i rådgivningen, presentasjonen og meglingen som skaper et godt resultat.

2. Legg strategien sammen med megleren slik at man er tydelig på Hva som skal selges - Utsikt, sol, skolevei, heis, nabolag, kjøkken, bad, antall soverom. Til hvem - Hvem har høyest betalingsvilje for eiendommen. Hvordan - Type markedsføring, kanaler, budskap, prospekt, visninger, når tid. Hvorfor - Legg en god totalplan, megler må være tydelig på hvorfor - det finnes bare tre enkle mål man må ha fokus på: 1. Hvordan oppnå maksimal pris på eiendommen 2. på en trygg og- 3. effektiv måte.

3. God pris kommer ikke av seg selv, invester tid og energi i ditt eget salg. Det er skattefri gevinst om du har bodd i eiendommen 12 av de siste 24 månedene du har eiet eiendommen før salg.

4. Bruk en stylist slik at grunnlaget for presentasjon og markedsmateriell er så godt som mulig. Det er en investering å presentere eiendommen på en optimal måte, det gir en langt bedre opplevelse av verdi.

5. Bruk en god fotograf som finner det beste ved eiendommen og gir deg bilder som viser det som er viktig på en god måte.

6. Velg en bred og solid markedsføring. Det er viktig at så mange som mulig ser annonsen din og at de liker det de ser.

7. Prospektet er en varedeklarasjon og fungerer som et viktig element for å sikre trygghet, unngå reklamasjoner, gjøre all informasjon tilgjengelig for alle parter og sikre at prisen blir så god som mulig. Det er prospektet som blir grunnlaget for budgivningen ettersom det er med denne i hånden man gjenopplever visningen. Pass på at alle argumenter kommer frem i prospektet og at bildemateriell og historien du forteller er rettet mot den eiendommen er mest riktig for. Riktig kjøper betaler mer enn alle andre fordi det er mer riktig for dem.

8. Følg meglerens råd underveis og la megleren ta ansvaret for at prosessen går som ønsket. Sett noen klare mål, legg gode planer, krev en ryddig oppfølgning og få en forklaring som er faglig fundert. Hva en megler har solgt borti gaten er helt uinteressant- det som er viktig er å få presentert hvordan megler skal gjennomføre en optimal prosess for deg og din eiendom.

9. Velg en megler med salgsgaranti- det er fagmann som skal ta ansvaret for at resultatet blir som forespeilet.

10. Følg meglerens råd i budrunden og selg aldri før visning. Kjøperen vil mest sannsynlig også være med i budrunden hvis det er interesse utover å gjøre et kupp.

 
Start med en gratis og uforpliktende verdivurdering - book en avtale idag! 
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne