Casper1

Et nytt år med Casper Ruud

Han har som mål å slå rankingen til sin far i løpet av det neste halve året - kan det gå?
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 27. jan 2020
Vi sponser både små og store stjerner – fordi vi tror det endrer livet til et menneske å være en del av noe viktig.

Åpenbart er vi ekstra ivrig og entusiastiske når det kommer til Casper Ruud – det er flere grunner til at vi følger godt med på denne gutten! Utviklingen han har hatt de siste årene er grunn nok i seg selv. Vi innrømmer gjerne at fascinasjonen for mennesker som gjør det de gjør for å nå sine mål er stor – for vi vet så inderlig godt at ingenting kommer gratis. Aldri noensinne får man servert gode resultater i fanget. Du må legge gode og gjennomtenkte planer – så skal du følge planene. Ikke halvhjertet og sånn cirka – alltid ett hundre prosent. Du må korrigere deg selv når resultatene uteblir, kanskje starte på nytt igjen og kjempe videre. Aldri gi opp.

Når Casper stilte til første match i Australian Open tidligere i januar er det tydelig at dette er noe han har jobbet målrettet mot. Timesvis med trening. Terping på slag som skal sitte på millimeteren om og om igjen. Gode resultater er aldri noe man får – det er alltid noe man skaper.

Tøff motstand i første matchen tatt i betraktning – sørget Ruud for eksemplarisk spill, vinner flest poeng, har imponerende opphentinger og 3,5 time med tennis på verdensnivå – midt på natten. Det endte med tap denne gangen – og selvsagt en kjip retur hjem som helst skulle vært flyttet noen dager frem.

Men! Sesongen er så vidt i gang. Denne uken er turen gått til Sør-Amerika hvor det skal spilles i Cordoba, Buenos Aires, Rio de Janeiro og Santiago. 4 ATP-turneringer på 4 uker. Deretter hjem til Oslo for å spille Davis Cup 6.-8. mars.

Det er to mål som går igjen for Casper de neste månedene – vinne en ATP-tittel og å slå pappa Ruud sin beste ranking som var nr. 39.

I skrivende stund er gutten nr. 48 (ATP) i verden – i en sport som er en av verdens mest utbredte og det nærmest er umulig å komme seg blant topp 100. Det er ingenting annet enn rått prestert år etter år og han har såvidt begynt!
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne