Henrik1

Henrik Christiansen og Proaktiv forlenger sponsoravtale; - Livet som toppsvømmer er ikke så glamorøst

Proaktiv har støttet Christiansen økonomisk siden 2017 - i forbindelse med signering av videre avtale har vi tatt en prat med svømmeren.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 01. mar 2023

Henrik på besøk hos Proaktiv Lillestrøm /

Hva var dine beste prestasjoner i 2022?
- Det må være de to VM medaljene jeg tok i desember helt på tampen av året. Det var et tungt år preget av mye sykdom og motgang, men etter sommeren begynte jeg virkelig å finne tilbake igjen til en god rytme og beviste for meg selv at jeg fortsatt hører hjemme i verdenstoppen!

Hva er målene for 2023?
- Målet for 2023 er å gjenskape fjorårets suksess i VM Langbane i japanske Fukuoka i sommer. I tillegg så er det kun et år igjen til OL i Paris, så dette blir en viktig pekepinn på retningen det går mot.

Hvordan planlegger du for å nå målene dine?
- Akkurat nå så er hovedfokuset på å få så mye bunnsolid og uavbrutt trening som overhodet mulig. Jeg vet at jeg fortsatt må utvikle meg for å nå målene mine, så jeg må trene bedre enn noensinne før.

Hvor viktig er sponsoravtalen med Proaktiv for deg og din satsing?
- Avtalen med Proaktiv er veldig viktig. Livet som toppsvømmer er dessverre ikke så glamorøst som et par andre idretter, og jeg trenger den støtten jeg kan få. Det betyr utrolig mye at jeg alltid har hatt Proaktiv i ryggen, selv i de tunge tidene.

Du opplevde noe nederlag i 2022-sesongen, hvilke erfaringer tar du med deg fra slike opplevelser?
- Den aller viktigste lærdommen er kanskje den jeg allerede visste fra før av: Det kommer kun til å smake desto bedre å slå tilbake igjen etter den tunge tiden.

Du må ha en svært god evne til å holde fokus, selv når du møter motgang, hva må man ofre for å være blant de beste?
- Som toppidrettsutøver så ofrer man mye tid med familie, venner og kjære. Men samtidig så ser jeg på meg selv som svært heldig som får lov til å holde på med det jeg elsker!

Hvordan vil du beskrive en dag som toppidrettsutøver med tre ord?
- Rutiner, mestring og glede.


 
Henrik på besøk hos Proaktiv Lillestrøm /
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne