hoydefoto03

Megling er å finne løsninger; - Her måtte vi bane vei for ønsket om dyrehold

I Seimsbardet 3 på Voss hadde sameiet forbud mot dyrehold. Hva gjør vi da når en budgiver og potensiell kjøper har ønske om å medbringe husdyr til ny bolig? Og hva har det å si for sluttresultatet at vi tar tak i utfordringer i forkant og underveis?
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 08. feb 2023
I juni 2020 ble Seimsbardet 7 solgt av eiendomsmegler, Even Lindseth, fra Proaktiv Voss for kr. 2 250 000,- Sammen med kollega, Mattias Opitz, fra Proaktiv Småstrandgaten skulle de nå selge Seimsbardet 3 – en leilighet som var tilnærmet identisk med nummer 7. Verdivurderingen for nummer 3 ble satt til kr. 2 500 000,- Basert på prisutvikling, standard og øvrige salg i området.
 
«Vi så tidlig at det var viktig å gå bredt med markedsføringen, ettersom at leiligheten hadde kvaliteter som gjorde den aktuell for ulike kjøpergrupper», forteller eiendomsmeglerfullmektig Mattias Opitz. Hvis man ikke definerer hvem som er riktig kjøper på forhånd er det umulig å vite at materiellet treffer riktig. «Her var både unge i etableringsfasen og eldre aktuelle kjøpere, fordi leiligheten hadde to soverom og trappefri adkomst. Andre faktorer som spiller inn for aktuelle kjøpere er sentral beliggenhet, nærhet til skoler og idrettsanlegg, praktiske romløsninger – og ikke minst solforhold og utsikt», sier Mattis.
 
16196%20Proaktiv-035
Markedsføringen skapte utvilsomt mye interesse og traff som de ønsket – resultatet ble 17 individuelle påmeldinger til visning. Samtlige av disse ble ringt før visning jeg og det var da utfordringen rundt dyrehold ble meldt. «Interessenten hadde lest gjennom boligens prospekt og i vedtektene oppdaget at det ikke var lov med dyr i sameiet - dermed var leiligheten ikke lenger aktuell for henne», fortsetter Mattias. 
 
«I forkant hadde vi undersøkt strukturen i sameiet og gjort oss en oppfatning av organiseringen. Jeg tenkte at dette må undersøkes med selger - om vi faktisk kan få endret vedtekten på et vis og anbefalte interessenten å komme på visning uansett, så kan man eventuelt bruke dyreholdet som et forbehold i budgivningen», føyer Even Lindseth til.  
 
På visningen stilte både Mattias og Even, slik at de best mulig kunne møte og ivareta alle de påmeldte. Det var mange som likte leiligheten, og allerede samme kveld mottok de tre bud over prisantydning.
 
 
Even%20Lindseth_1_0
Påfølgende dag fortsatte budene å tikke inn, og da var også interessenten med ønske om dyrehold deltakende i budrunden. «Hun la som avtalt inn bud med forbehold. For å rydde dette usikkerhetsmomentet av veien, førte jeg en tett dialog med selger gjennom hele dagen, som etter hvert fikk innhentet signaturer fra samtlige medlemmer i sameiet på at de ville akseptere dyrehold», sier Opitz.
 
Sluttresultat i Seimsbardet 3 endte på kr. 3 180 000,- Denne gangen ble det ikke budgiveren med ønske om dyrehold som endte opp som kjøper, hun hadde det neste siste budet og var dermed en sterk bidragsyter frem mot siste bud. Hadde selger fått samme resultat uten at megler er påskrudd og løsningsorientert? Vi tror ikke det. Fordi vi tror ikke på tilfeldigheter – et optimalt resultat blir alltid skapt av noen som trekker i tråder og følger en plan. Megling er ikke formidling, det er forhandling – og det er noe helt annet.
 
Vil du ha gode råd når du skal selge eller kjøpe bolig?
Ta kontakt med Mattias i Bergen eller Even på Voss. 
 
På boligjakt? Se hva vi har for salg i Bergen og på Voss akkurat nå.
 
kjokken04
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne