Casper-STORT

Slik trener Casper Ruud tennis i Australia akkurat nå

Svært strenge regler og en fast timeplan preger dagene til tennisesset.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 01. feb 2021
Vi snakker med Casper i forbindelse med at sesongen straks starter - og det i et nesten helt coronafritt Australia. 

Grunnet strenge reiserestriksjoner og innreisekarantene valgte han og teamet hans å bli i Norge tiden før jul, samt i julen for å kjøre pre-season hjemme. Vanligvis gjør de dette i litt varmere strøk for å forberede seg til sesongen som begynner i Australia med full sommervarme, men i år ble det annerledes. Han føler likevel å ha fått god utbytte av treningen som nå er gjennomført i Norge. Det er alltid rom for forbedring og de har brukt tiden godt.

Med streng smittevernsprotokoll dro Casper til Melbourne 14. januar. Her ble han møtt og eskortert av garden og politi direkte til karantene-hotell hvor de må være i 14 dager. Det er meget strenge krav til karantene og utførelse av denne. Helsemyndighetene holder en stram linje. De er innlosjert på hotellrom og får kun være ute 5 timer om dagen for å trene 2 timer tennis, 90 min fys, samt 1 time lunsj og 30 minutter transport om dagen. Mat blir ellers levert på rommene og de blir testet hver dag. En litt uvant hverdag, men de er takknemlige for at de har valgt å reise og kunne gjennomføre turneringene i Australia.

Det er forståelig at de er engstelige for smitte da Australia nesten er fri for covid. Etter at de har gjennomgått 14 dagers streng karantene får de imidlertid leve fritt utenfor hotell og arena. Dette har ikke vært tilfelle i høst da vi spilte turneringer i USA og Europa. Da var det begrensninger og vi levde i en boble.

Med 19 timer på rommet blir det naturligvis mye tid til filmer, serier og sport på tv. Triksing med racket og ball, stretching og facetime med de hjemme i Norge.

"Det er deilig å komme i gang igjen og kjenne på ballen, forholdene, varmen og atmosfæren", sier Casper. 

Nede i Melbourne er det lagt opp til en ATP 250 oppvarmings turnering fra 1. februar før Australian Open starter 8. februar.

Både vi og Casper gleder oss til årets første Grand Slam, og da forhåpentligvis blir det en Grand Slam med fans på tribunen. Hvis alt går etter planen er det lagt opp til at det er lov med publikum og det er noe spillerne har savnet.

Tidligere denne uken kom det ut en foreløpig plan for turneringene fremover. Grunnet covid er det flere turneringer som faller bort og noen nye som kommer til. Derfor er Caspers plan for det neste halve årtet ikke helt spikret ennå. Men det ser ut til å bli noe i USA og noe i Midtøsten etter Australia, før ATP- touren beveger seg tilbake til Europa og grusspill i april.

"Jeg gleder meg over å være i gang igjen og jeg er klar for nye utfordringer og opplevelser. Vi jobber på videre og legger sten på sten."

*Bildet i artikkelen er lånt fra Casper Ruud/Facebook. 
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne