tiltak2

Tiltak som øker salgsverdien

Skal du selge boligen din? Da har du nok lyst å vise den fram fra sin beste side for å øke salgsverdien så mye som mulig. Det finnes flere ting du kan gjøre. Noen av dem er enkle å gjennomføre og noen av dem er også relativt billige. Her er noen eksempler på hvilke type tiltak som kan påvirke salgsverdien din i en positiv retning.
 
Skrevet av: Vibeke Stavenes
Publisert: 15. sep 2017

Ikke gjør endringer uten verdivurdering


Før du gjør noen endringer på boligen din, er det viktig at du kontakter en eiendomsmegler for verdivurdering. En megler kan fortelle deg hvilken potensiell effekt de planlagte endringene kan ha på salgsverdien, og komme med forslag til hvilke småendringer som pleier å fenge din potensielle kjøper.

I noen markeder er det ikke nødvendigvis gunstig å gjøre den store oppussingsjobben av badet og kjøkkenet før du selger, mens andre ganger er det en endring som kan øke salgsverdien betraktelig. Da må du selv vurdere om det er verdt pengene og tiden du kommer til å bruke. Eiendomsmegleren din kan komme med nyttige innspill i en slik situasjon.


Klargjøringsliste med tiltak


Hvis du ikke skal gjøre stor runde med oppussing før salget, er det fremdeles mange småting du kan gjennomføre for å booste salget. Sammen med megleren vil du utarbeide en klargjøringsliste, tilpasset din spesifikke bolig, med tiltak som vil gjøre boligen din så perfekt som mulig før visning.

En slik liste kan inneholde alt fra større til mindre tiltak. Her er et eksempel på noen typiske raske løsninger som gjerne blir gjort i forkant av en visning:

EKSEMPEL PÅ KLARGJØRINGSLISTE:

Male. Maling er som oftest enkelt å gjøre selv, og koster ikke all verdens, men kan heve inntrykket av boligen betraktelig.
Bytte fronter på kjøkkenet dersom det er slitt eller utidsmessig. Alternativt male frontene.
Se over at alt listverk er helt, og at det er malt. Å male f.eks. furulister kan gi store utslag for totalopplevelsen av boligen.
Fest løse ledninger og stikkontakter.
Gartner til å fikse eventuell hage eller blomsterbed.
Innkjøp av stearinlys, blomster og frisk frukt.


Gjør boligen din til et annet menneskes fremtid


De personlige valgene som gjør hjemmet ditt til ditt hjem er ikke nødvendigvis det som fenger det store flertallet av kjøperne. For å få mest ut av salget må du forberede boligen din slik at den potensielle kjøperen kan plassere seg selv og sin familie der. Med masse personlige bilder og eiendeler rundt i leiligheten, blir det vanskeligere for kjøperen å se forbi alt som er ditt og fokusere på hvordan det kan bli om han kjøper. Men potensielle kjøpere skal fortsatt se et hjem, ikke en steril leilighet. Det er derfor viktig å rådføre seg med megler for å avgjøre om du skal sette bort noen møbler, bilder, nips eller annet før visning.

Dette er grunnen til at folk ofte maler og rydder vekk møbler før visning. Rommene føles større, blir mer fremkommelige dersom det er mange folk på visning, og boligen din blir en bedre bakgrunn for drømmene til kjøperen.

Det lille ekstra du kan gjøre er å sette ut fersk frukt, stearinlys, kanskje noen fargerike puter og andre pynteting for å skape stemning og velvære. Er det ikke mye lettere å se for seg koselig familietid på kjøkkenet med en bugnende fruktkurv på benken?


Få hjelp fra eiendomsmegler


Akkurat hvilke tiltak du bør gjennomføre kommer an på hvilken type bolig du har, i hvilket område den ligger og hvem som vil være din potensielle kjøper. Et eldre par vil ha andre forventninger og krav til sin bolig enn en barnefamilie. Derfor er det viktig at du får en profesjonell eiendomsmegler til å komme å vurdere boligen din slik at du ikke gjør mye unødvendig arbeid i forkant av et salg.

Spør oss om gratis verdivurdering i dag, og få anbefalte tiltak spesielt for din bolig!
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne