Tro%20det%20eller%20ei

Tro det eller ei: Samme stue – før og etter styling

Bruken av en dyktig megler og en kreativ stylist gjorde forskjellen da Morten Bjørnstad skulle selge den 64 kvadratmeter store leiligheten sin i Bergen.
 

Publisert: 21. nov 2018
– Jeg har ikke mye greie på slikt selv, men stolte på vurderingene som megleren gjorde. Det angrer jeg ikke på. Det ble jo en helt annen leilighet, sier Bjørnstad.

Det var megler Marius Haugland Ravnanger hos Proaktiv eiendomsmegling som fikk oppdraget med å selge leiligheten i Nye Sandviksveien i Bergen. De siste seks årene hadde Bjørnstad brukt den som utleieleilighet, med den slitasjen som følger med.

Bjørnstad fulgte rådene fra Marius og stylist Betina Carlsen til punkt og prikke. Han leide fagfolk til å bytte gulv på to av tre soverom. I tillegg malte de tak og vegger i alle rom, og gulvene på stue, kjøkken og det siste soverommet.

– Samlet sett kom kostnadene på rundt 85.000 kroner. Jeg er ikke i tvil om at det var en god investering og at jeg fikk mye mer igjen enn kostnadene til forbedringene, sier Bjørnstad.

Leiligheten ble solgt for 3,2 millioner kroner, som var mer enn Morten hadde forventet. Det skjedde etter en fellesvisning og sju privatvisninger for potensielle kjøpere som ikke kunne delta på hovedvisningen, forteller Ravnanger.


Gjorde jobben selv


Robert André Nordfjellmark jobber i turnus som dykker på båt, og hadde tid til å gjøre oppussingen selv før han og samboer Linn Binde skulle selge leiligheten sin på Nedre Ila i Trondheim. De valgte å lytte til rådene megler Mads Kirkeslett hos Proa Eiendomsmegling ga.

– Vi fikk sendt inn vår interiørrådgiver som foreslo hva som kan gjøres for å få boligen til å se bedre ut på bilder og visning. Robert og Linn tok utfordringen på strak arm og gjennomførte alle grepene som rådgiveren vår ga dem: malte om hele leiligheten, lakkerte kjøkkenfronter, flikket på fuger og listverk og kjøpte inn møbler som tok seg godt ut og som de kunne bruke i neste bolig, forteller Mads.

– Mads var tydelig fra starten at desto mer jeg gjør, desto bedre blir resultatet og prisen vi oppnår, forteller Robert.

Resultatene lot ikke vente på seg. Med rundt 50 interessenter og seks budgivere gikk den 50 kvadratmeter store leiligheten for 3,07 millioner kroner, som var flere hundre tusen over det Robert og Linn hadde håpet på.

– Samarbeidet mellom megler, interiørkonsulent, fotograf og meg som ivrig selger var grunnen til at vi oppnådde denne summen, sier Robert, og fortsetter:

– Vi er strålende fornøyd og har nå kontaktet Mads og Proa på nytt for å selge en annen leilighet jeg har. Her har interiørrådgiveren og Mads vært med fra jeg kjøpte den som oppussingsobjekt til snart ferdig produkt. Rådene og veiledningen underveis har vært enestående.


Solgte til rekordpris


Da John Rune Alfredsen skulle selge den 256 kvadratmeter store eneboligen sin i Lerkeveien 3c i Oslo, satte 14 interesserte seg på liste etter visning. Men ingen ga bud. Etter en stund valgte Alfredsen å bytte megler, og Noman Afzal i Proaktiv fikk oppdraget.

Kort tid etter Nomans første visning var boligen solgt for 11,05 millioner kroner. Ikke bare var det prisrekord for denne typen boliger i området, men også over prisantydningen til den megleren som ikke hadde klart å selge boligen.

– Det var tre ting som gjorde at jeg valgte Noman da jeg byttet megler. Han kjenner området. Han kjenner til potensielle kjøpere. Og han er sulten, sier Alfredsen.

Noman satset på bred markedsføring: lokalavis, Dagens Næringsliv og Finansavisen, nabobrev, sosiale medier, Proaktivs nettsider og Finn.no.

– Det stod 19 interesserte på liste etter visning, og kjøperen kom fordi han hadde sett annonsen i lokalavisen. Uten kunnskap om lokalmarkedet og riktig annonsering, er det ikke sikkert at den rette kjøperen hadde funnet veien til visningen, sier Noman, som får ros av John Rune:

– Jeg ga Noman sjansen, og han leverte. Jeg fikk den prisen jeg ville ha, sier han.


Mange boliger på en gang


Ofte er det et omfattende puslespill som skal legges når man skal kjøpe og selge bolig. Vigdis Vatne i Sandnes og kjæresten skulle selge to boliger og kjøpe en sammen. Da var det viktig at prosessen gikk smertefritt og sømløst, og at regnestykket gikk opp i et krevende boligmarked.

– Vi lurte selvsagt på hvordan vi skulle gå fram når vi hadde to boliger som skulle bli til en ny. Hva selger du først, hva lønner seg, og – ikke minst – risikerer du å sitte med tre boliger? forteller Vigdis.

Hun fikk hjelp av Kay Stian Espeland i Proaktiv Eiendomsmegling, og sammen la de en plan der Vigdis solgte huset sitt først, så kjøpte de hus sammen, før kjærestens leilighet nå skal selges.

– Jeg solgte på en mandag, vi kjøpte på en tirsdag. Jeg er kjempefornøyd med at det gikk så fort, og at jeg slapp å bruke tid på å bekymre meg for økonomien, sier Vigdis, som snart bor i nytt hjem.

– For meg var det viktig å møte en megler som ga trygghet i prosessen, og som forstår hvor i livet man befinner seg og hvilke behov man har, sier hun.
Se Vigdis fortelle om kabalen som skulle gå opp
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne