LITE-STORT

Bli med å kåre (eller vinne?!) det mest sjarmerende hjemmet i Bergen

Marit var rask med å sende inn sitt bidrag - vinnerne kåres i slutten av juni.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 03. jun 2020
I juni har vi en veldig fin konkurranse gående i Bergen - vi og dere skal kåre det mest sjarmerende hjemmet på under 50 kvadratmeter. Det er enkelt å delta - klikk deg inn på Lite & Nært for å sende inn ditt bidrag eller for å stemme på dine favoritter. 

Det spiller ingen rolle for oss om du eier eller leier bolig - det vi vil se er kreative løsninger, arealeffektive rom, ulike smaker og stiler.

Marit Tunestveit Dyre bor i Sandviken litt utenfor sentrumskjernen. Hun har deltatt og sendt inn bilder av sin leilighet - gavekort på 5000 kroner kommer godt med hvis hun når helt til topps i konkurransen. 

Å bo på mindre plass betyr ikke nødvendigvis at du ikke kan samle venner til minnerike sammenkomster. Marit deler noen tanker med oss om hvordan man setter pris på sin første leilighet og koser seg med innredningsjobben. 

lite

Hva er dine beste tips for å få mest mulig ut av en leilighet på under 50 kvadratmeter? 

"Bruk tid. Velg møbler som har flere bruksområder enn en. Farmors gamle «puff» fungerer som krakk og barskap, og en gammel magasin-holder som skostativ.

Daybeden i stuen rommer overnattingsgjester og har plass til mange når jeg har besøk. Om du liker å invitere til middag anbefaler jeg spisebord med klaffer - samt ha et ekstra bord lett tilgjengelig så en har mulighet for å ekspandere om gjestene velter inn. Der det er hjerterom er det husrom!

Vær selektiv med hva du har fremme. Gå i boden til mor, kjøp brukt eller bygg selv om du liker å jobbe med henda.

For å få mest ut av sovealkoven min så har jeg laget et plass bygd skyvedørsgarderobe og i stedet for «walk in closet» så har jeg «crawl in closet» i kneloftet! Lag «rulle brett» så ting kan rulles rundt og bort.

Å bo lite kan utfordre en til å komprimere det en eier og til å handle mindre."

 

Hva er du mest fornøyd med i leiligheten din?  

"Utsikten - jeg våkner til om jeg har sovnet på sofaen, selv om utsikten kanskje ikke regnes som materiell inni leiligheten. Jeg liker at leiligheten er luftig, at jeg har masser av benkeplass til matlaging og så liker jeg tanken på at det ikke finnes en eneste lik leilighet i hele verden!"
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne