boligstyling2

Boligstyling med fokus på slow living

Det skal føles godt å komme inn døren hjemme, og innenfor husets fire vegger skal det være lett å finne ro, enkelt å trives og godt å leve. Noen ganger kan det være nødvendig med litt hjelp til å skape den rette stemningen.
 

Publisert: 28. feb 2018
For noen betyr denne godfølelsen at barna får drømmerommet med en koselig tegne- og lekekrok, mens andre ønsker seg et sted der de kan kose seg med tekoppen og en god bok eller spise middag med gode venner.


Lune soner


Hva som gir den lune, gode følelsen, kan altså variere, og det å finne de beste løsningene selv kan være vanskelig fordi vi ofte ser oss litt blinde på den løsningen og innredningen boligen har i dag.

Gode råd fra en interiørdesigner kan da være nyttige å ta med seg på veien.

– Jeg har stor tro på å lage ulike soner i boligen og noe jeg kaller for slow living og trivsel. Det er jo dette vi drømmer om i en hektisk hverdag, sier Proaktiv sin boligstylist i Bergen, Betina Carlsen.

Hun kan følges på Instagram @by_betina og bloggen bybetina.no.

– Eller det å ikke stå opp, men bli liggende en søndag og spise frokost på sengen eller å invitere venner og familie til middag, fortsetter hun.

– Det er de gode stundene som er i fokus når interiørdesigneren jobber med å style en bolig, for det er disse stundene vi leter etter i hverdagen og ofte skulle ønske vi hadde flere av.

– Jeg har troen på å skape dette i min måte å style og innrede boliger. Boligeieren skal kjenne at her vil de leve og bo, kose seg på terrassen en sommerkveld, lage mat på det fine kjøkkenet sitt og hit kan de invitere venner på besøk. Ved å se slik på det, får hvert prosjekt sin egen unike styling, sier hun.


Finner husets hjerte


For i likhet med alle boligeiere er også alle boliger forskjellige, derfor mener Betina at det er viktig å bruke mye tid og engasjement på hvert enkelt prosjekt og hver kunde.

– På den måten blir det mer personlig, og jeg finner sammen med kunden potensialet i alle boliger. Det er viktig å style hver bolig etter alder, plassering og stilart. Ved å tilføre pynt og interiør kan jeg da fremheve stilen og alle de fine detaljene i kundens møbler og bygningens stil, sier hun.

Interiørdesigneren forteller at hun tenker mye både på førsteinntrykket de som bor i boligen og andre som besøker den får når de kommer inn døren og på stemningen boligen gir.

– Helhetsinntrykket er viktig, og det starter allerede ved inngangspartiet, i uteområdet og i møte med naboer. Dette inntrykket sier noe om hvordan de som bor der behandler huset sitt, sier hun.


Få styling inkludert


En del av jobben til Betina er å skape drømmehjem for boligkjøpere. Proaktiv Eiendomsmegling trekker henne alltid tidlig inn i salgsprosessen, der hun jobber tett med megler og boligeier med å tilpasse boligen til målgruppen. Noen ganger trengs det bare noen gode råd på veien, mens det andre ganger er ønskelig med delstyling eller fullstyling av boligen.

– Som for andre kunder er det også da viktig å skape god stemning og få frem det som er flott med boligen, sier hun.

Denne veiledningen har gitt så gode resultater at alle Proaktiv sine kunder i Bergen nå får en time rådgiving fra Betina inkludert i markedspakken.

Også her handler det om å skape den rette stemningen. Det skal være lett å tenke at dette er et sted man vil tilbringe fremtiden. Målet er å aller først skape det rette inntrykket som gjør at potensielle kjøpere ønsker å stoppe opp ved boligannonsen. På denne måten får du flere interessenter og sjansen for en god pris og et raskt salg øker.

Fargerike tekopper på bordet, myke pledd, stearinlys en sprakende peis er noe av det hun bruker for å skape en god og lun stemning. En stemning som gjør det lett å tenke at dette er et sted man vil tilbringe fremtiden.

– Hvis alt er stramt og sterilt mister boligen sin sjel, og da får man ikke godhetsfølelsen ved første øyekast, sier hun.

Flere inspirerende bilder fra Interiørdesigner Betina Carlsen finner du på Instagram @by_betina og bloggen bybetina.no.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne