Knut-STORT

Knut gikk fra en lang Statoil-karriere til eiendomsmegling i en alder av 59 år

"En sluttpakke i Statoil fikk meg til å tenke på hva skulle jeg gjøre nå? Hva skulle jeg sitte hjemme etter? Jeg ringte heller Finanstilsynet og spurte om jeg kunne få lov til å megle igjen."
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 24. nov 2020
Hos Proaktiv Stavanger er Knut Myklestad kjent for å være den kollegaen som kommer først på jobb og går hjem sist. At han har anledning og mye tid til å jobbe er han glad for. "God megling handler om å være tett på og tilgjengelig", sier Knut. Han svarer på både mail og telefon døgnet rundt. "Det kan til tider vært litt vel mye for hun hjemme", ler han. "Men hun er også travel som revisor, så vi jobber fullt begge to. Jeg har også tre døtre og barnebarn. Det er klart at jeg vier en god del av tiden min til dem."

I 2015 gikk han av jobben i Statoil, der hadde han vært siden 1993. Hva skulle han gjøre nå? Han hadde ikke noe ønske om å slå seg til ro hjemme. Derfor valgte han å blåse støvet av meglerpapirene. Knut tok meglereksamen i 1985 og jobbet som eiendomsmegler innenfor privat – og bank relatert virksomhet. Mange boliger fikk nye eiere med god hjelp av Knut på 80-tallet.

En kort telefonsamtale til Norges Eiendomsmeglerforbund og Finanstilsynet gjorde at Knut kunne starte opp igjen som eiendomsmegler. Endringene i bransjen fra 1993 frem til 2015 var selvsagt stor. Det var en helt ny måte å jobbe på, strengere juridisk lovgivning, samt at systemer og programmer var blitt kraftig oppdatert.

Knut søkte jobb hos 3-4 ulike firmaer i Stavanger. Han fikk tilslag hos alle, men valget var enkelt. "Jeg kjente godt til Kay Stian Espeland (daglig leder hos Proaktiv Stavanger) fra tidligere. Han har jeg både kjøpt og solgt bolig gjennom. Inntrykket mitt av Proaktiv fra tidligere av var veldig positivt, de skilte seg helt klart ut. Det var noe med kvaliteten på både materiell og menneskene som jobbet der. Så jeg var ikke i tvil, det var her jeg ville jobbe."

Det ble alt annet enn enkelt å gjøre comeback i bransjen. Den største utfordringen var tilgang på oppdrag. Knut med sitt store nettverk fra både Statoil og ellers i andre sosiale relasjoner gav ikke nok oppdrag inn. Knut innså fort at her kommer man ikke utenom hardt arbeid. "Det var beintøft og gikk tregt i starten, her må man prestere hele veien og aldri gi seg."

Knut har hatt en lang og imponerende karriere så langt, så hva er hans beste tips til å bygge karriere som megler? "Nettverk. Det har spilt en viktig rolle for meg. Jeg har mange jeg kjenner gjennom årene i arbeidslivet, flere verv og engasjement i ulike foreninger. Bygg et nettverk stein for stein og ikke glem å pleie det godt! Du må utføre jobben din med kvalitet og sørge for at kundene er 100% fornøyde hver gang. Da kommer de tilbake til deg og anbefaler deg videre."

I tillegg sitter Knut i dag som leder for Rogaland Eiendomsmeglerforening.

Han er del av teamet hos Proaktiv Stavanger. De er for tiden på plass i helt nye lokaler i sentrum. Du finner de i Løkkeveien 52.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne