artikkelemil

Prisrekord i det som skulle være et trådt marked

Til tross for Norges Bank sine prognoser om en nedgang på 4,3 prosent i boligprisene i løpet av 2023, har prisene hittil i år steget med 6,8 prosent.
 

Publisert: 23. mai 2023

Rune Emilsen / Eiendomsmegler / Proaktiv Lillestrøm

«Økningen er overraskende, siden styringsrenten er på det høyeste siden 2008», sier Rune Emilsen, eiendomsmegler hos Proaktiv Lillestrøm. Han har akkurat gjennomført et salg som beviser økningen i boligprisene.

I april opplevde boligmarkedet en betydelig prisvekst, etter en allerede sterk utvikling i mars. Dette skjer samtidig som det har vært en lettelse i utlånsforskriften, noe som har gitt vanlige boligkjøpere tilbake kjøpekraft de tapte tidligere i høst. Det begrensede tilbudet av nye boliger fører til at flere velger å kjøpe brukt.
 
Den svake kronen har vært et fremtredende tema de siste månedene. Dette har hatt negative konsekvenser for reiselystne nordmenn og importerte forbruksvarer, men det har vært positivt for eksportindustrien og reiselivsnæringen. Dette vil i sin tur styrke den norske økonomien og boligmarkedet.

 
Rune Emilsen / Eiendomsmegler / Proaktiv Lillestrøm
Vi sitter på Proaktiv sitt kontor på Lillestrøm og ser gjennom prospektet av en lys og sentral 1-roms leilighet på Strømmen. Rune Emilsen forklarer - «Kvadratmeterprisen for denne leiligheten endte på over kr. 123.000, noe som er blant den høyeste kvadratmeterprisen noensinne i Lillestrøm kommune som vi er kjent med.» Det var Rune selv som hadde budrunden og gjennomførte salget. «Det var en hektisk budrunde med flere budgivere, både førstegangskjøpere og etablerte investorer. Spesielt hyggelig at leiligheten endte hos en førstegangskjøper", avslutter Emilsen.

Rekordsalget er et synlig bevis på at Proaktiv ikke baserer salgsprosessen på tilfeldigheter, men på en nøye planlagt strategi som finner den riktige kjøperen.
 
Fakta om boligmarkedet:
  • Boligprisene steg med 1 prosent i april 2023.
  • Hittil i år har boligprisene i Norge økt med 6,8 prosent.
  • Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var kr 4.594.966 ved utgangen av april.
  • I april ble det solgt 6.919 boliger i Norge, noe som er 10,2 prosent færre enn i samme måned i 2022.
  • Hittil i år er det solgt 29.294 boliger i Norge, noe som er 3,2 prosent flere enn i samme periode i 2022.
  • I april ble det lagt ut 9.695 boliger for salg i Norge, noe som er 15,4 prosent flere enn i samme måned i 2022.
  • Hittil i år er det lagt ut 31.096 boliger i Norge, noe som er 0,4 prosent flere enn i samme periode i 2022.
 
Kilder:
  • Eiendom Norge: https://eiendomnorge.no/boligprisstatistikk/
artikkelemil
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne