Selge_%20Slik%20kan%20du%20f%C3%A5%20dr%C3%B8mmepris%20for%20boligen

Selge? Slik kan du få drømmepris for boligen

Hvilken av disse leilighetene vil du helst bo i? Valget er ikke så veldig vanskelig, tenker du kanskje. Men det er faktisk samme bolig, før og etter styling.
 

Publisert: 24. jul 2018
Dette er et godt eksempel på én av tingene en god megler skal hjelpe kunden med, for å få frem potensialet i en bolig som skal selges, sier megler Kenneth Aadland i Proaktiv Eiendomsmegling i Bergen.

Aadland og kollegene Caroline Ringså (Proaktiv Oslo), Ordin Fikstvedt (Proaktiv Stavanger) og Eirik Døsen (Proaktiv Trondheim) har til sammen mer enn 70 års erfaring. Vi ba dem gi sine beste råd for hvordan man kan oppnå maksimal pris for boligen når den skal selges.

Alle de fire opplever jevnlig å bli kontaktet av frustrerte boligselgere som slo til på tilbud fra andre meglere som lovet høy salgssum og enkelt salg, men der prosessen kjørte seg fast underveis.

– Det er ikke det en megler lover som skaper resultatene, men hva megleren faktisk gjør. Meglere som gjør snittbetraktninger skaper som regel snittverdier for kundene. Da er det et godt stykke igjen til drømmeprisen, sier Ringså.


En investering


Hennes beste råd er: Se på valg av megler som en investering, ikke som en kostnad. Velg den med den mest troverdige planen, som bruker lengst tid på befaring og som du opplever tar akkurat ditt salg på alvor.

– Megling er et fag. Derfor bør man velge den dyktigste fagpersonen, ikke den som lover deg mest, sier Ringså.

Hun ble den foretrukne megleren da Johnny Hermansen og Grete Bjerkvik skulle velge megler for å selge leiligheten sin i Jacob Aalls gate 38 i Oslo, etter at tre meglere ble invitert til å gi tilbud.

– Det høres merkelig ut, men vi valgte den megleren som hadde den laveste prisantydningen, som hadde høyeste provisjon, og som forlangte mest egeninnsats av oss. Det har vi ikke angret på, sier Johnny.

– Caroline hadde en plan og et opplegg for hele prosessen som var strukturert og troverdig. Noen av de andre meglerne mente leilighetene var klar for salg som den var, mens Caroline ga oss en liste med ting vi måtte gjøre før fotografering og visning. Hun skilte seg ut fra de andre, sier Grete.


Hva selger du?


– De som får de beste resultatene er de som legger en strategi sammen med megleren, mener Proaktivmegler Ordin Fikstvedt i Stavanger.
  • Hva er det du skal selge? Hva er unikt ved boligen din? Det kan være utsikt, solforhold, skolevei, heis, nabolaget, kjøkkenløsningen, antall soverom.
  • Hvem skal du selge til? Man må finne den som har høyest betalingsvilje for akkurat din eiendom.
  • Hvordan skal eiendommen markedsføres og selges: Hvilke kanaler og budskap. Hvordan skal prospektet være og hvordan legger man opp visningene? Det skal være en del av meglerens og selgerens felles plan.

– Jeg er enig med Ordin, sier Eirik Døsen:

– Det handler om å legge en god totalplan slik at den som er villig til å betale mer enn de andre faktisk vet at boligen er til salgs og blir motivert til å kjøpe den.


Viktig med gode hjelpere


En god megler er ekspert på å selge boliger. For å lykkes trenger man å knytte til seg eksperter på andre områder.

– Bruk en stylist slik at grunnlaget for presentasjon og markedsmateriell er så godt som mulig. Bruk også de beste fotografene! Det er en investering å presentere eiendommen på en optimal måte, det gir en langt bedre opplevelse av verdi, sier Aadland.

Stylist Betina Carlsen i Bergen er en av de dyktige ekspertene Proaktiv-meglerne samarbeider med. De har opplevd at en investering i hennes kompetanse er en investering som har gitt avkastning.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne