Sk%C3%B8yterErikResell

Skøyteesset Erik Resell - om tiden akkurat nå og fremover.

"Målet for neste sesong er å gå enda fortere på alle distanser"
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 26. mar 2020
Vi sponser unge mennesker med store ambisjoner, som har sterk vilje til å lykkes, de som er hardtarbeidende og satser alt, de som vil vinne og er villig til å betale prisen for det, men som ikke klarer å gjøre det uten vår hjelp. Fordi det er slike mennesker som endrer verden, driver den fremover og viser oss andre at alt er mulig.

Proaktiv startet å sponse det unge skøyte-talentet Erik Resell i 2018. Han tilhører sportsklubben Falken og har vært løper der siden han startet med skøyter i 2008. I år er han i tillegg med i utviklingsgruppen til NSF «Team OL 2022».

Han har alltid vært allsidig som idrettsutøver, noe som har gitt et veldig godt treningsgrunnlag fra ung alder i tillegg til en god skadeforebyggende effekt. Erik har spilt fotball i 12 år og vært en del av kretslaget der - i tillegg til å ha drevet litt med friidrett. I sommerhalvåret løper han mye i kontrast til hva de fleste andre skøyteløpere gjør, og dette er noe som har fungert veldig bra for han. I tillegg trener han mye sykkel, styrke og spenst for å utvikle ferdighetene som trengs på skøytebanen.

Sesongen 2019/2020 er straks over for Erik og han kan si seg godt fornøyd med 2. plass sammenlagt i Norgescupen i år. Siste uken i februar tilbrakte han i Inzell i Tyskland med Bjørn Magnussen fra seniorlandslaget og fikk blant annet satt personlig rekord på 1000 meter.

 

Vi har i den forbindelse tatt en prat med han - fortell oss om sesongen din.

«Sesongen min har vært ganske bra totalt sett. Dette er min første sesong som senior, noe som gjør konkurransen mye tøffere enn tidligere. Plasseringene har derfor blitt dårligere enn i fjor, men jeg har likevel hatt god utvikling og prestert på et høyere nivå i år. Jeg har gått ned mine personlige rekorder og har fortsatt mulighet til å forbedre de siste del av sesongen. Jeg har også 5 Norgescup seiere i tillegg til 2.plass i Norgescupen sammenlagt.»

 

Hva er planene fremover de neste månedene?

"Sesongen min tok en uventet brå slutt på grunn av koronaviruset. Planen var å gå sesongavslutning i Calgary i Canada, men en uke før avreise ble løpene avlyst. Dermed hadde jeg NM i Asker og en løpshelg i Stavanger igjen. Disse løpene ble også avlyst kort tid etter. Det førte til at denne sesongen ble mye kortere enn forventet og jeg fikk ikke muligheter til å gå på raske forhold og forbedre tidene mine slik jeg hadde planlagt. 

Nå som sesongen ble avsluttet ser jeg fremover mot neste, og er godt i gang med oppkjøringen. Heldigvis har jeg treningsrom hjemme med tredemølle og vekter, slik at jeg får trent utholdenhet og litt styrketrening. Det er stort sett løping, styrke og bevegelighetstrening som blir gjennomført for tiden. Ved at Olympiatoppen i likhet med andre treningssenter har stengt er det fint å likevel ha brukbare treningsmuligheter hjemme. I denne perioden rett etter sesongslutt er det ikke veldig kritisk med spesifikk skøytetrening, så det går veldig fint å jobbe med fysikken akkurat nå." 

 

Hvordan er planene blitt endret for resten av våren/sommeren?

"Planen videre var også å delta i Red Bull 400 i Lahti, Finland i starten av mai, men foreløpig er konkurransen flyttet til september og står også i fare for å kanselleres. Hva som skjer fremover for min del er for øyeblikket vanskelig å forutse, men jeg er fortsatt motivert for gjøre treningsarbeidet så godt som mulig og trener så bra jeg kan med de forutsetningene jeg har nå. Siden dette er en unntakstilstand er det viktig å se mulighetene og gjøre det beste ut av situasjonen, da dette på et tidspunkt vil gå over. Det kommer nok til å bli litt alternativ trening i ukene fremover også, men jeg tenker langsiktig og gleder meg til neste sesong."

 

Hva er målene for neste sesong?

«Målene for neste sesong er å gå enda fortere på alle distanser, kvalifisere meg for U23 verdenscup og oppnå gode plasseringer i Norgescup og NM. For å klare dette må jeg fokusere på å fortsette utviklingen teknisk og samtidig bygge opp fysikken enda mer.»

 

Hva er din favorittdistanse?

«Jeg er på sprintlaget og har derfor mest fokus på 500m og 1000m. Jeg trener også litt for 1500m som jeg tror kan være en bra distanse for meg på sikt. Akkurat nå er 1000m min favorittdistanse der jeg får brukt både hurtigheten og utholdenhet min. Det er også den distansen jeg har gått best på i år.»

 

Det er mange som må være kreative i treningen sin nå med stengte treningssentre og lukkede arenaer - hva er dine beste tips? 

For utholdenhetstrening anbefaler jeg jogge- og gåturer utendørs, slik at man får frisk luft samtidig som man holder seg aktiv. Her er det lurt å ha ulik lengde og intensitet på øktene for å skape litt variasjon.

For styrketrening har man mange muligheter uten ekstra utstyr. Det er mange gode øvelser med egen kroppsvekt man kan gjennomføre hjemme eller ut i naturen. For bein kan man f.eks gjøre utfall, dype knebøy og tåhev. For å øke belastningen kan man utføre noen av øvelsene på ett bein eller holde noe tungt i hendene samtid. Spensthopp og spurter i trapper er også god styrketrening for bein dersom man har tilgang på en trapp i nærheten. For overkropp kan man trene armhevinger, planke, sit-ups, dips og arm- og beinhev for å nevne noe.

Denne perioden er en fin mulighet til å holde seg aktiv, og med god musikk på ørene kan økta ofte bli litt lettere!

 

Vi ønsker Erik lykke til med det som skal skje fremover!!
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne