wngetbildeP01UQ6WF

Solgte boliger for cirka 360 millioner ved salgsstart på Mølleneset; - En helt overveldende respons

Etter å ha ventet med å komme i gang med salget i flere år fikk Nordr endelig godkjent reguleringsplanen før jul i 2021. Ventetiden var over for de nærmere 4000 interessentene som hadde meldt seg.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 21. feb 2022
"Vi har sjelden opplevd et slikt stort trykk over tid på et prosjekt og så stor interesse", sier Lena Leikvoll, daglig leder hos Proaktiv Prosjektmegling i Bergen og ansvarlig megler for prosjektet på Mølleneset. Hun fortsetter; "Det viktigste spørsmålet som reiste seg fra interessentene som var mest ivrige var hovedsakelig; Hvordan skulle vi klare å gjennomføre salgsprosessen på en rettferdig måte? Vi gikk flere runder med utbygger og prosjektet ble priset opp en del før salgsstart - også som følge av at prosjektet mistet en hel etasje i front."
 
Prosjekt%2C%20Lena%202
wngetbildeA11UWZDJ
De største leilighetene var mest attraktive og her fikk også kjøper opsjon til å kjøpe garasjeplass til kr. 550 000. Planen ble dermed først å gjennomføre budrunde på disse for en mest rettferdig prosess. "Da interessen økte voldsomt siste måned før salgsstart ble vårt klare råd til selger å gjennomføre budrunder på alle leiligheter der det var mer enn en kjøper", sier Lena. På den måten ville alle stille likt og ingen måtte ligge i sovepose utenfor døren. "Vi var spent på hvordan dette ville bli mottatt i markedet. Etter flere salgsmøter både i sal og digitalt med klare spilleregler og retningslinjer for budprosessen begynte budene å renne inn. Dette var markedet klare for", konstaterer hun. "De fleste syntes også dette var rettferdig, til tross for at flere hadde stått på interesseliste i flere år."
 
Det ble en hektisk uke i midten av januar for Lena og hennes kollega, Lasse Johannessen. Med 45 budrunder gjennom 7 dager var 55 av de 67 leilighetene solgt med en utropspris på kr. 94.000,- pr kvadratmeter. Budrundene sørget for en endelig snittpris i prosjektet på kr. 100.000,- , pluss parkering. Mølleneset blir et unikt prosjekt, men har møtt på mange utfordringer opp gjennom årene. Det at man kun fikk 22 parkeringsplasser til 67 leiligheter og ingen gjesteparkering var noe vi så som et hinder for mange. Men det ble det ikke og det er fortsatt flere leiligheter igjen med parkering.
 
Bergen-036-2
Lena er klar i sin tale; "Slike prosjekt vil vi ha flere av! Så vi håper politikerne gjør det enklere å regulere sentrumsnært i fremtiden. For det er ikke tvil om at det er mange som ønsker å bo slik. Tror jeg snakker for mange når jeg sier at vi ønsker et levende sentrum med spennende butikker, restauranter og et rikt kulturliv. Det er ingen tvil om at når man bor nærmere disse tilbudene så blir de også mer brukt i hverdagen. Vi vet at det jobbes med å utvikle flere gode sentrumsnære tomter - så vi håper det blir litt mindre komplisert i fremtiden å få godkjent tilsvarende gode prosjekter. For det er absolutt ikke mangel på kjøpere!", avslutter hun. 
 
wngetbildeQQQPGBS1
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne