I 1911 nådde Roald Amundsen Sydpolen med et følge på fem menn og 118 hunder. Dette etter en 57 dagers marsj fra basen «Framheim» i Hvalbukta. Han var ikke alene om å ville nå den geografiske Sydpolen i Antarktis – dette var et kappløp, en tøff konkurranse mellom en norsk og en britisk ekspedisjon. Den britiske ledet av Robert F. Scott. Så hva gjorde den ene annerledes enn den andre? De bruke ulike metoder som gav ulike konsekvenser både underveis og i resultat. Scott var sikker på sine metoder- nok til at deltakerne var sikre på at det var de beste, han hadde med seg 32 menn, to motorsleder, 17 ponnier og 33 hunder. Dieselen frøs i motorsledene den første dagen og de ble tvungen til å snu. Kun 5 av Scotts menn nådde Sydpolen til slutt – hele 34 dager etter Amundsen satte ned flagget.
Forberedelsene startet for Amundsen og reisefølget hele 7-8 måneder før de startet ekspedisjonen. Amundsens menn satte ut en rekke depoter langs den planlagte ruten mot Sydpolen. Dette ga mannskapet god trening i å mestre forholdene, samt at de fikk testet utstyret. Til sammen ble det lagt ut 3040 kilo med proviant og utstyr i depotene. Amundsen var også svært nøye med hvordan depotene skulle merkes. I tillegg til snø-varde og flagg på selve depotet ble det satt ut bambuspinner med flagg i retning øst og vest, altså på tvers av kursen rett syd. Det ble også laget nye sleder – som kun veide 24 kg. Sledene til Scott veide hele 75 kg. Dietten var selvsagt gjennomtenkt. Basen hadde et telt de kalte «Slakteriet» hvor de kunne få ferskt kjøtt. Dette for å unngå sykdommer som skjørbuk. Til forskjell fra Scott, som hadde med te som varm drikke, brukte Amundsen kakao. Den essensielle forskjellen mellom disse er at kakao gir mye mer næring, og dermed langt mer energi enn te. Begge ekspedisjonene hadde fått bakt egne kjeks - Amundsens var bakt av Sætre. En viktig forskjell på kjeksene var at Scotts sine var bakt med hvetemel og natron, mens Amundsens var bakt med fullkorns-mel og gjær. Amundsens kjeks var derfor mer næringsrike og hadde betydelig mer vitamin B enn Scotts. Hele gruppen til Amundsen returnerte trygt og kom tilbake til Norge i triumf. Det gikk verre med Scott og hans mannskap, som alle omkom på returmarsjen.
Denne forskjellen i resultat var det noen ville ha til å dreie seg om flaks og tilfeldigheter. Men som også vi i Proaktiv sier så er det sjeldent flaks og tilfeldigheter er utslagsgivende. Det er ulike resultat av ulike strategier, kompetanse, trening og kapasitet.
Svaret som ble gitt på påstandene om flaks og tilfeldigheter i forhold til Sydpolen ekspedisjonene var:
«Seier venter den som har alt i orden – hell kaller man det.» «Nederlag er en absolutt følge for den, som har forsømt å ta de nødvendige forholdsregler i tide – uhell kalles det.» Begge sitatene er altså hentet fra Roald Amundsen – Sitat fra den norske sydpolsfærd med Fram 1910-1912.
Hvorfor lykkes noen bedre enn andre?
I alle konkurranser er det kun en vinner, en som dermed løper fortere, ror raskere, hopper høyere, har bedre lagspill, bedre forståelse og evne til gjennomføring enn alle andre. Vi kan også slå fast at det sjeldent er tilfeldigheter som avgjør hvem som vinner, enten det er innen polekspedisjoner, toppidrett eller annet. Det beste resultatet kommer etter knallhard trening og solide forberedelser, både mentalt og fysisk, hvor man må prioritere tøft både i privatliv ovenfor venner og familie og på jobb. Vi vet at det er forskjell på snekkere, på arkitekter, frisører, advokater og andre yrker.
Hva så med eiendomsmegling? Er det også forskjell på meglere?
Kan det tenkes at innsatsen megleren legger ned, kompetansen han besitter, engasjementet han legger til grunn, gleden ved, og holdningene til, å få forvalte verdiene dine kan ha betydning? Kan det være at en god strategi, og disiplin til å gjøre de rette tingene, og ikke minst å gi de rette rådene i rett øyeblikk har noe å si for resultatet man oppnår? Og hva med konkurranseinstinkt som gjør at man hele tiden er på hugget for å oppnå bedre resultat enn noen andre har klart tidligere? For ikke å snakke om alle timene man legger ned der man på samme måte som en polfarer må gjøre tøffe prioriteringer i forhold til både familie, venner, trening, og jobb.
Vi i Proaktiv vet at svaret på disse spørsmålene ikke bare er at det er forskjell, men en enorm forskjell på meglere og resultatene man oppnår. Vi vet at standarden vi jobber etter gjør en enorm forskjell. For oss i Proaktiv er det å megle din bolig mer enn et håndverk eller en vanlig jobb. Det er en livsstil og en spennende forpliktelse som vi både elsker og har respekt for. Av og til spør vi oss selv: Er vi født slik eller er vi blitt slik? Vi har funnet ut at det egentlig ikke spiller noen rolle. Det viktige er at vi er slik. Vi satser ikke på flaks og tilfeldigheter når vi skal hjelpe deg med salget av boligen din. Det bør ikke du heller gjøre, velg den beste megleren som kan gjøre jobben riktig for deg slik at du får et effektivt, trygt og lønnsomt salg, velg Proaktiv fordi ingen er bedre på det som er viktig for deg.
Kontakt oss idag for en gratis verdivurdering