_RM_0817

Boligmarkedet i Trondheim er langt fra dårlig; - Litt avventende og tålmodig akkurat nå

Proaktivmeglerne i Trondheim oppsummerer høstens boligmarked. De poengterer spesielt hvor viktig det er å prise boligene riktig – for å ikke miste moment gjennom salgsprosessen.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 01. nov 2023
«Trondheimsmarkedet er noe roligere enn hva det har vært tidligere i år. Vi ser et marked hvor etterspørselen er lavere og tilbudssiden økende med stadig flere boliger som legges ut for salg. Det er konkurranse om kjøperne og vi merker at markedet er prissensitivt», forteller eiendomsmegler hos Proaktiv Moholt, Christer A. Pedersen.

Til tross for svekket kjøpekraft i markedet som følge av renteendringer og inflasjon, så ser de likevel at det er rift om de gode boligene. Boliger som ikke trenger oppussing, familieboliger med god standard og boliger med moderne bokvaliteter er alle attraktive og de ser at disse boligtypene blir solgt for solide priser i markedet.
 
«For boligene som ikke er «perfekte», kan det ta litt lenger tid å finne den riktige kjøperen, men det er ikke alltid man må gå på kompromiss med prisantydning. Det er kjøpsvilje i markedet, men vi merker oss at mange av kundene bruker lenger tid på å fatte en beslutning om kjøp. Særlig hvis de er alene og har muligheten til å se på alternativer først», fortsetter Pedersen.
 
Til tross for et annerledes marked er metodene og fremgangsmåten den samme – meglerne hos Proaktiv-kontorene på Solsiden, Moholt og Heimdal prioriterer som alltid mye tid til oppfølging, argumentasjon og forhandling med alle kundene. Samtidig som kundene trenger tid, jobber meglerne systematisk med å finne nye, aktuelle interessenter. De har flere eksempler siste tiden på at det har blitt budrunde på boliger etter både 2. og 3. gangs visninger.
 
«De siste ukene har det ligget cirka 1050 bruktboliger ute til salgs. Noen færre for noen uker siden og 1068 eksakt om man skal ta utgangspunkt i siste uken av oktober. Vi ser mange boliger i markedet som er feilpriset på et svært optimistisk grunnlag. Konsekvensen ved å gå ut for høyt er å ikke få solgt, ikke få interessenter på visning og igjen ikke ha kunder å jobbe med», forteller Christer og følger opp med hva de faktisk gjør hver eneste dag for kundene. «De beste resultatene skapes i dag av meglerne som er flinkest til å skape etterspørsel og samtidig er målrettet i både argumentasjon og forhandlinger. Vi tror på at vi kan påvirke prosessene og at alle handlinger har en konsekvens. Vi overlater ingenting til tilfeldighetene når det kommer til gjennomføring av salget.»  
 
 
Christer%20Pedersen_1_0
Hva er konsekvensene ved å prise feil i denne type marked?
 
«Man blir på etterskudd allerede ved annonsering og man må ta grep underveis. Uke for uke ser vi at det er mange som må tilpasse seg markedet ved å endre prisantydning. Cirka 60-70 boliger endrer prisen hver uke i Trondheim. Med mange boliger til salgs er det større konkurranse om kjøperne i markedet og vi merker at det er svært viktig å ta en grundig prisanalyse av både bolig og marked før boligen publiseres. Vi må treffe på pris på boligen, slik at vi plasserer den riktig i sitt lokale marked og segment. Vi må hjelpe kundene med riktig prisforventning og posisjonere oss korrekt i markedet for å tiltrekke oss de rette menneskene til visningen», avslutter Pedersen.
 
_RM_9989
Kollega hos Proaktiv Heimdal, Arvid Eriksen Johansen, tilføyer følgende; «Forventningsstyring starter vi med tidlig i prosessen. Riktig prisantydning er som alltid viktig, men vel så viktig er det å gjøre de riktige forberedelsene i boligen før markedsføring. Nå som det ligger flere boliger i markedet man skille seg ut. Mange spør når det lønner seg å legge ut boligen for salg. Svaret er enkelt; når boligen er klar. Ingen grunn til å jage etter en spesifikk dato om det betyr at man må ta snarveier i forhold til forberedelser før salg», poengterer Eriksen Johansen.
 
La oss oppsummere - markedet i Trondheim er langt fra dårlig denne høsten, det er noe avventende og tålmodig. Det er litt flere boliger som legges ut for salg mot det som selges, uke for uke, og mange boliger må endre pris for å tilpasse seg markedet. Boligprisene har hatt en svak nedgang siden sommeren, noe som kan se ut å fortsette utover høsten. Om nedgangen fortsetter svakt nedover eller sidelengs kommer helt an på tilbudssiden i markedet frem mot jul. Vi mener at det er et veldig gunstig tidspunkt å kjøpe bolig på, siden vi tror på en sterkere stabilisering av markedet fra og med nyttår - med færre «skjær i sjøen» med tanke på rentehevinger i 2024.
 
Fokuset til meglerne våre er det samme uavhengig av omgivelser og ytre påvirkning – ansvaret ligger i å skape verdi for kundene, at de opplever Proaktiv som en investering. Både økonomisk og på det menneskelige plan ved å bli ivaretatt fra start til slutt.
 
 
Arvid%20Johansen_1_0
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne