Casper_Facebook_1200x630

En hilsen fra Casper Ruud

Vi følger sporsonatene våre i denne spesielle tiden - her forteller Casper om dagene akkurat nå.
 

Publisert: 01. apr 2020
Hei alle sammen,

Her kommer en liten update fra meg i en rar, uvirkelig og utfordrende tid.

8. mars reiste jeg direkte etter Davis Cup i Oslo til California og Indian Wells hvor jeg skulle spille en Masters 1000 turnering. To timer etter ankomst til LAX får vi beskjeden om at turneringen er avlyst grunnet et tilfelle av Covid-19 i Palm Springs.

Jeg må jo innrømme at vi ble overrasket og litt satt ut, men spillere og teamene deres tok dette med fatning. Raskt ble tankene rettet mot Miami og neste Masters 1000 som alle håpet skulle bli gjennomført. Her var det lenge snakk om å spille uten publikum og kun tv-sending, men etter tre-fire dager kom beskjeden fra Miami at også denne turneringen var avlyst.

Spillerne ble ivaretatt i Indian Wells og vi hadde tilgang til baner, fysio-rom, uteområder og full restaurant med servering i en uke.

Spillerne valgte forskjellige løsninger avhengig av nasjonalitet. Noen ble for å trene og noen dro hjem. Vi valgte å bli i Palm Springs i en uke for å få trent i gode treningsforhold både i forhold til baner og klima. Corona situasjonen var foreløpig ganske rolig her og på denne tiden startet nedstengingen av AS Norge hjemme og mine treningsmuligheter ble snevret inn.

Av samme grunn gikk veien videre til Florida og Orlando for å legge inn mer trening i godt klima. Denne planen fungerte i 4 dager før ting begynte å bli urolige og usikkert også i Florida og vi ønsket å komme oss hjem.

Jeg er nå i karantene i Oslo og er det i tre dager til. Min hverdag består nå av en del hvile samt at jeg kjører fysio-program fra Marcel hver dag hjemme.

Til uken er karantenen min over og jeg kan igjen teame opp med Marcel personlig og ikke bare gjennom meldinger og epost. Det blir bra.

Min videre vei i forhold til turneringsspill er det foreløpig ingen som vet. Denne uken (onsdag 1. april) kommer beskjeden om at også Wimbledon blir utsatt, men ut i fra indikasjoner blir det nok en avlysning dessverre. Det vil da si at gress-sesongen også faller vekk slik grus-sesongen har gjort. Jeg for min del forholder meg til dette og har akseptert dette og situasjonen vi befinner oss i. Viktigst av alt er å få bukt med dette viruset. Når det er sagt synes jeg jo dette er utfordrende. Jeg føler jeg er i god tennisform og har startet sesongen bra og er selvfølgelig sulten på å konkurrere. Man må jobbe litt mentalt for å tenke fremover spesielt også fordi man ikke vet når vi er i gang igjen.

Jeg har innstilt meg på at pre-season som egentlig er i november/desember er flyttet til mars, april, mai og juni og at flere av de avlyste turneringene da flyttes til november/desember 2020.

Jeg legger derfor opp en plan med mitt team på å trene hardt, smart og effektivt disse månedene slik at jeg kommer tilbake sterkere og bedre enn før. Nå må jeg gripe sjansen på å forbedre meg på flere områder. Marcel og pappa er på ballen, samt Erik på mental siden så jeg er motivert til å legge ned jobben. Jeg er ung og har mange år foran meg.

Vi følger jo myndighetenes retningslinjer og må legge opp trening ut fra dette men foreløpig fungerer dette for meg med tøffe økter fra Marcel.

Så fort muligheten ligger der for å spille tennis vil terping og trening settes i gang der også både med pappa og Øivind og så fort det er mulighet å reise igjen vil vi nok flytte oss til Mallorca og Nadal akademiet.

Når det gjelder ATP, oppstart, poeng etc. er det foreløpig ingen løsning på dette. De jobber kontinuerlig med å få til gode løsninger som forhåpentligvis er rettferdig for alle. Jeg er også med i en «whatsapp chatte gruppe» med de fleste topp 100 spillerne hvor det stadig diskuteres og luftes ulike løsninger som spilles inn til ATP.

 

Ta vare på hverandre.

 

Hilsen Casper og resten av teamet
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne