Brundalen3

Etter 108 dager var boligen fortsatt usolgt. Da tok eieren grep

Megleren hadde lovet at eneboligen til Eli Kvam kom til å bli solgt raskt og enkelt. Etter 108 dager måtte den pensjonerte læreren innse at megleren hadde tatt munnen for full.
 

Publisert: 10. aug 2022
– Det var litt utfordrende med den forrige megleren. I løpet av hele perioden kom det ikke et eneste bud. Jeg forstod at jeg måtte ta grep for å komme videre, forteller Kvam. Og det var akkurat det hun gjorde.

Avtalen med megleren ble sagt opp, og Kvam begynte jakten på ny megler til å selge eneboligen i Brundalen 34A. Valget falt på eiendomsmeglerfullmektig Malin Skevik hos Proaktiv Moholt.
Malin%20Skevik
Brundalen2
- Når vi overtar oppdrag der andre meglere har prøvd seg tidligere, bruker vi ikke energien på det de har gjort. Vi starter fra grunnen av, gjør våre egne vurderinger av boligen og kommer med forslag til salgsprosess og markedsføring, sier Skevik.

Solgt etter første visning
Skevik så på boligen med friske øyne og hadde flere forslag til endring i markedsføringen. Blant annet anbefalte hun at deler av leiligheten ble stylet av en profesjonell stylist, og at det ble tatt nye bilder. I dialog med Kvam fant hun også frem til de beste egenskapene ved boligen og nærområdet, slik at interesserte kjøpere fikk bedre informasjon.

Da den 174 kvadratmeter store boligen ble lagt ut for salg igjen nå i vår, ble den solgt etter første visning for 6,2 millioner kroner.

– For meg var byttet av meglere som å gå fra en verden til en annen. Det gikk tregt med den forrige megleren, men da Malin og Proaktiv kom inn, var de på fra første minutt, forteller Kvam.
Brundalen7
Selv om hun syntes det var surt å måtte betale den forrige megleren uten at det resulterte i salg, er hun glad at hun tok valget om å avslutte kontrakten og finne ny megler.
 
kvam
– Hvis ikke er jeg redd for at jeg fortsatt hadde sittet med huset. Jeg har erfart at det er forskjell på å love ting og faktisk levere på dem, sier Kvam.
Veiteve2
Ikke uvanlig
Dessverre er det ikke Kvams historie enestående. Det bekrefter Skeviks kollega Caroline Ringså Ask hos Proaktiv i Oslo.
Et eksempel er salget av en 3-roms leilighet i Veitvetstubben 1B som Ringså Ask overtok etter at leiligheten hadde ligget ute til salgs i lang tid. Ringså Ask sørget for at det ble tatt nye bilder. Hun laget også en videopresentasjon, og hun gjorde tilpasninger av målgruppe og bredde i markedsføringen. Boligen ble solgt etter første visning for kr. 3.750.000 kroner. Det var 250.000 mer enn det første meglerselskapet hadde lagt leiligheten ut til salgs for.
 
Veitves3
Dette er et eksempel på at å velge riktig megler er en investering, ikke en kostnad. Mange tenker at en eiendom selger seg selv, og at en megler bare er der for å se til at prosessen følger lover og regler. Men våre to eksempler viser at meglerens faglige vurderinger og innsats er en avgjørende faktor for at en bolig blir solgt, og at det skjer til en god pris, sier Ringså Ask.
Spørsmålene du bør stille
Når folk skal selge bolig, anbefaler Ringså Ask å ha «audition» med aktuelle meglere. På den måten får selgeren et bedre grunnlag å ta avgjørelsen på.
– Det er faktisk ikke vanskelig å skille mellom en god og dårlig megler hvis man vet spørsmålene man bør stille, sier Ringså Ask, som har laget denne listen:
  • Hva er akkurat min bolig verdt og hvorfor?
  • Hvem er riktig kjøper for min bolig?
  • Hva kan jeg selv gjøre for å bidra til en gunstig prosess?
  • Hvilken plan har du for mitt boligsalg?
  • Er det markedet som bestemmer prisen på min bolig?
  • Hvorfor skal jeg velge deg som megler?

En intervjurunde vil avdekke forskjeller i meglernes tilnærming til prosessen. Og ofte blir valget enkelt å ta etter at man har hatt samtalen med de ulike kandidatene.
story%20-%20Copy
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne