Kjersti-artikkl-STORT

Hun var beste megler i april - slik fikk hun det til!

Her deler Kjersti om hvor viktig det er å fokusere på det man faktisk kan gjøre noe med.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 13. mai 2020
De siste par månedene har vi blitt eksponert for store mengder nyheter med negativt fortegn. Det har på mange måter vært altoppslukende å klikke seg gjennom nettavisene flere ganger i timen. Gjør det noe med hodet vårt? Med tankene og holdningene våre? Definitivt.

Det er enkelt å si det, men det vi ikke kan gjøre noe med - bør vi la ligge. Vi skaper ikke resultater for oss selv eller de rundt oss ved å kikke motløst i bakken. I Proaktiv har vi den siste tiden formidlet følgende beskjed muntlig på morgenmøter og flere ganger skriftlig til våre kolleger: "Vi kan ikke gjøre noe med verken korona, markedet eller konkurrenter, men vi kan gjøre noe med oss selv. Vi kan velge å være et offer for situasjonen, eller se muligheter. Vi kan velge å gå fra forsvar til angrep, være en god rådgiver for kundene våre og bruke tiden riktig. Vær smarte, vær sterke og bli stolte! Kundene våre trenger at noen gir riktige råd, veileder faglig og med kontroll når de selv mister oversikten."

Kjersti Tunestveit Dyre er en av flere meglere som har tatt dette ut i praksis, og det har ført med seg fantastiske resultater. I april ble hun månedens mest omsettende megler i kjeden. De er spesielt gøy med fornøyde kunder akkurat nå - vi trenger alle gode nyheter!

Dette har Kjersti å si om den siste tiden. Hun og vi håper det kan inspirere til å holde motet oppe, aldri gi seg og glede oss over at markedet faktisk er mye bedre enn de fleste tror. Etter det første sjokket i midten av mars så er det nok langt mer et spørsmål om megling enn marked!

 

Hvordan opplevde du boligmarkedet i april?

"Jeg opplevde markedet noe rolig i starten av måneden, men før påske og gjennom påsken endret dette seg - noe som førte til en god utvikling for måneden. Potensielle kjøpere senket skuldrene og markedet var mer positivt. Mennesker skal flytte uavhengig av ekstraordinære tilstander. Det opplevde vi også under finanskrisen, uten sammenligning forøvrig. Jeg opplever også at samfunnet generelt har adaptert gode vaner med tanke på å begrense smittefare raskt. Det virker for meg som om innstillingen blant de aller fleste av oss er at vi må leve lenge med de tiltakene vi har levd med siden 12. mars og at livet ikke kan stoppe opp av den grunn, "life must go on"."

Nevn 3 ting som gjorde at du ble månedens megler i april.

- "Jeg fulgte kunder ekstra tett opp. Sørget for at de var trygge og brukte mye tid på hver enkelt kunde. Tok heller 2 telefoner ekstra til kunden enn å sende en mail med samme budskap."

- "Jobbet mentalt med å «stenge ute» unødvendig støy og negativt snakk om korona-pandemiens effekt på boligmarkedet. Jeg jobbet med det jeg kunne gjøre noe med og brukte ikke tid eller energi på alt jeg ikke kunne gjøre noe med, som for eksempel fete overskrifter og nyheter med negativt fortegn."

- "Jeg jobbet systematisk og strukturert med fokus på «when the going gets tough, the tough gets going.» Jeg har kjent meg ekstra stolt over å være Proaktiv-megler i denne tiden. Vi har stått på, jobbet hardt og vært påskrudd. Holdt fokus og moral oppe! Det gjør meg stolt!"

Hvordan har du ivaretatt kundene dine i denne perioden?

"Jeg har brukt mye tid på hver enkelt kunde. Gitt de faglig forankrede råd tilpasset situasjonen. Gitt flere kunder råd om å fremskynde salgsprosessen, noe de satt veldig stor pris. Jeg var tydelig og tung i rådgivning og hadde hele tiden fokus på at både selgere og potensielle kjøpere må føle seg trygg. Trygg på prosessen, trygg på det de skal kjøpe og trygg på at nå er det rett tid å selge."

Hva er dine beste råd til de som lurer på om de skal legge boligen sin ut for salg nå?

"Jeg ser absolutt ingen grunn til å vente. Positiviteten er slik jeg opplever det tilbake i markedet, renten er historisk lav, samfunnet er på vei tilbake til normalen. Det er vår, det er varmere dager, lysere kvelder og april måned burde være et godt eksempel på at «alt er mulig» noe som jeg og vi drar med oss inn i vår- og sommermånedene. Eiendomsmarkedet i måneder som mai, juni og juli har historisk sett alltid god prisvekst og lav omsetningstid. Jeg ser ingen grunner til at man burde vente med å legge boligen ut for salg nå, eller hytten for den saks skyld." 

Hva mener du er en meglers viktigste egenskaper?

"Evnen til å gjøre kunder, både selgere og potensielle kjøpere trygge. Gi gode, faglige forankrede råd med tyngde. Jobbe målbevisst, strategisk og alltid, alltid med en god plan i bunn. Entusiasme spiller også en viktig rolle, og sist men ikke minst ha en stolthet for foretaket, visjonen til foretaket og produktet."

 

Ta kontakt med Kjersti for verdifull rådgivning eller book en gratis verdivurdering idag. 
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne