Sm%C3%B8r%C3%A5svegen_56a-33

Markedet kan du ikke endre, men meglingen kan du velge

Når det handler om kvalitet på materiell, metoder og megling - er det faktisk aldri markedet som bestemmer over dette, det er det mennesker som gjør.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 21. nov 2022
Vi tror mange gjør sitt beste i disse dager for å kutte kostnader i privatøkonomien. Luksusgodene er det første vi dropper når det månedlige budsjettet strammer til. For folk flest er som regel mesteparten av egne midler investert i boligen man eier. «Den tryggeste investeringen du kan gjøre er å kjøpe egen bolig.» Dette er et mye brukt sitat og det er sannhet i dette.

Vi får mange spørsmål om hva som skal skje med boligprisene – bekymring for større tap i privatøkonomien er betydelig for mange. Men vi kan ikke la bekymringen ta overhånd. Og det mange fort glemmer er at markedet  faktisk bare normaliserer seg, det blir sunnere, tatt covid---årene i betraktning. Så - hva kan vi faktisk gjøre når marked og økonomi blir annerledes på kort tid? Vår jobb er å være forhandlere og rådgivere for kundene våre. Dermed skal rådene være realistisk forankret og basert på riktig informasjon. Dessuten må rådene bli gitt til riktig tid – timingen er avgjørende når det er små marginer. Markedet får vi aldri gjort noe med, men husk – det er alltid mulig å påvirke prosesser. Det gjelder i alle situasjoner hvor man må skape et resultat. I vårt tilfelle er det boligsalg og vi kan ikke få presisert nok hvor viktig det er å gjøre kloke valg i en salgsprosess. Ikke tenk at tilfeldige handlinger fører til ønsket resultat, det gjør de aldri.
 
 
 
 
 
 
uf
Noe av det vi kan påvirke i en salgsprosess er blant annet presentasjonen. La oss ta et eksempel; Vi bor i et land med mye vær - regn, snø, sludd og vind preger årstidene nå, derfor er det enda viktigere å planlegge godt i forkant slik at vi kan utnytte de få dagene  med tørt vær og solskinn som dukker opp. Se det fra kjøpernes ståsted; en bolig, uavhengig av boligtype, ser best ut med naturlig sollys på fasaden. Uteplassen om høsten og vinter kan fortsatt gjøres lun og koselig - selv om det er kaldere ute. Disse faktorene kan vi planlegge og styre, det er derfor så utrolig viktig å gjøre rette avgjørelser til riktig tid når man skal selge bolig. 
Utebilder_lysere-15
Sm%C3%B8r%C3%A5svegen_56a-21
Det er alltid nødvendig å legge planer, slavisk følge planene og kvalitetssikre underveis. Først da kan man se seg tilbake og være helt sikker og trygg på at valgene man tok ikke kunne vært bedre eller annerledes. Tenk over følgende: Vi må vite hva vi skal selge, til hvemhvordan vi skal gjøre det og hvorfor vi gjør som vi gjør. Her har vi kokt ned en kompleks prosess til en enkel setning. Mellom linjene ligger analyser, statistikker og metoder. Hvis man har forstått hva som ligger i hva, hvem, hvordan og hvorfor – så skjønner man også at det finnes både dårlig og god megling.


Til slutt har vi lyst å nevne hvor viktig det er å være presis i prisingen av en bolig. Vi vet at mange har ulike forventninger basert på hvordan markedet har vært de siste to årene og akkurat nå er det små marginer som skiller et godt og et dårlig resultat. Vi gjør alltid et dypdykk i prisanalyser for hver eneste eiendom som skal ut for salg.

Oppfordring til deg som skal selge bolig denne høsten eller vinteren; Hvis du kjenner på usikkerhet basert på det avisene skriver og hva prisstatistikkene viser – ta da hvert fall kontroll over hvem som skal gi deg råd når du trenger det.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne