16196%20Proaktiv%20-039

Skal du velge megler? – Ikke undervurder verdien av tilgjengelighet

Når vi skal snakke om tilgjengelighet i megling må vi innom forskjellen på kvalitet og kvantitet.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 26. apr 2023
Hvis du noensinne har stått på selgersiden i en boligsalgsprosess husker du sikkert hvor viktig det var med oppdateringer og fortløpende informasjon fra megler. Hvor betryggende det var da megler svarte raskt på telefon, e-post eller SMS når du tok kontakt – eller aller helst; at megler kom deg i forkjøpet om det du lurte på, at megler faktisk var proaktiv. Noe du både kan og bør forvente.

Vi blir aldri overrasket over at en kunde har blitt gitt følgende lovnader på en befaring. «Jeg er den som selger flest boliger i løpet av et år, derfor bør du velge meg.» Denne megleren fremstår altså svært travel og snakker mer om volum fremfor resultat. Eller denne; «Jeg er den rimeligste megleren og oppnår den høyeste prisen.» Den siste er et rødt flagg – styr unna de som koster minst og lover mest. Dette henger sjeldent sammen når det kommer til prestasjon, kvalitet og påfølgende resultat. Når har den billigste fotballspilleren vært den beste? Eller de rimeligste advokattjenestene vært det tryggeste valg? De billigste klærne blitt produsert av materialer med høyest kvalitet? Aldri. Så hvordan kan den megleren med minst tid og som allerede forhandler dårlig på egne vegne – være den megleren som alltid har tid til deg og forhandler frem et optimalt resultat på dine vegne? Vi er aldri ute etter å bruke usanne argumenter for å fremme oss selv, vi er ute etter å skape verdi for kundene våre på korrekt grunnlag. Ellers gjør vi det også veldig vanskelig for oss selv? Vi velger å sette søkelys på kvalitet og sørge for å ha nok tid til å faktisk levere den kvaliteten vi lover.
 
a-070

Megleren som lover mest, er ikke nødvendigvis den som forhandler best.

Og tro oss – du ønsker deg en forhandler, ikke en formidler. Formidling kan du til en viss grad klare fint på egenhånd - det er ikke vanskelig å legge ut en finnannonse. Det er heller ikke det du betaler en megler for å gjøre. Du betaler for kvaliteten i rådene som blir gitt. For at timingen skal være perfekt må rådene bli gitt til rett tid – dermed blir tilgjengeligheten til megler uunnværlig. En time eller to for sent ute kan være nok til å miste en potensiell budgiver, da er momentet borte og resultatet blir tilfeldig. Tilfeldighetene skal aldri råde i en salgsprosess, det er det alltid en megler med sterk tilstedeværelse som skal gjøre.

Skrevet av markedsansvarlig / Christina Pedersen

 
 
Megleren som lover mest, er ikke nødvendigvis den som forhandler best.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne