Slik%20fikk%20Terje%20360_000%20kroner%20over%20prisantydning

Slik fikk Terje 360.000 kroner over prisantydning

Megleren overtalte Terje Degvold (69) til å bytte ut den mørke kirsebærparketten med lys og lekker enstavs parkett. I tillegg malte han vegger og fulgte meglerens råd om å bruke stylist.
 

Publisert: 22. apr 2018
– Jeg gjorde det meste selv, så kostnadene var stort sett materialene og betaling til stylist. Det siste var en spesielt god investering, sier Degvold.

Leiligheten hans i Etterstadsletta 49 i Oslo måtte ut i to visningsrunder, men siste gang solgte megler Sonja Damcevski Johansen hos Proaktiv Eiendomsmegling boligen for 4,56 millioner. Det var 360.000 kroner over prisantydningen før visningen.

– Jeg er sikker på at oppgraderingen gjorde forskjellen. Folk får en helt annen opplevelse når de kommer inn i en lekker og lys leilighet, der flatene er nymalte og gulvet helt nytt. Stylisten vi brukte fikk også frem det beste ved boligen, sier Johansen.

Degvold skulle ikke flytte langt; bare fem etasjer høyere opp i samme bygg. Derfor var det kort vei å flytte møbler og annen innredning for å få plass til interiøret stylisten ønsket.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å bruke en annen megler, men støtte på Sonja på andre visninger i området. Jeg likte tilnærmingen hennes, og valgte å stole på hennes vurderinger. Det angrer jeg ikke på, sier Degvold.  

Hva lønner seg?


Bør jeg bytte ut frontene på kjøkkenskapene? Eller legge nytt gulv på soverommet? Hva med å male veggene?

Det er ikke lett å vite hva som lønner seg å pusse opp eller fikse før du skal selge en bolig. Og svaret er ikke det samme fra bolig til bolig.

– Det beste rådet jeg kan gi, er å stole på meglerens vurderinger. Vi er fagfolk og eksperter på å selge boliger, og en dyktig megler vil vite hva som er fornuftig å gjøre akkurat for den boligen du skal selge, sier Ordin Fikstvedt hos Proaktiv i Stavanger.

Selv har han mer enn 20 års erfaring fra bransjen, og opplever stadig at de små detaljene i forarbeidet kan være utslagsgivende både for at folk kommer på visning og at de velger å legge inn bud på boligen.


«Vil vi virkelig flytte?»


Rut Heradstveit og mannen André hadde bodd i tomannsboligen på Hjelteryggen i Bergen i mindre enn ett år da de valgte å flytte til Sørlandet. De hadde tidligere brukt stylist ved salg av en leilighet, men hadde bestemt seg for å klare seg uten denne gangen.

– Men megler rådet oss til å bruke stylist denne gangen også. Det var en liten investering, men jeg er helt sikker på at vi fikk avkastning på at vi gjorde det. Stylisten var her ikke mange timene, men da hun var ferdig, tenkte jeg «Vil vi virkelig flytte fra dette flotte huset?», forteller Heradstveit.

Hun er sikker på at den ekstra finishen gjorde at flere kom på visning. Salget var i havn 5. april i år, og boligen ble solgt for mer enn de selv hadde gitt noen måneder før.
Megler Ann-Christin Fosse ved Proaktiv Eiendomsmegling Sandviken hadde oppdraget for Rut og André.

Hun understreker at det ofte ikke er de store endringene som skal til, men at små grep ofte fremhever boligens kvaliteter og muligheter for potensielle kjøpere.

– Din bolig kan være et annet menneskes drøm. Det å strekke seg litt lenger i forberedelsene kan lønne seg, og da er det viktig å ha en megler som både har tid og engasjement til å være med hele veien, sier hun.


Huskeliste


Noen boliger er så nye eller så velholdte at det ikke er behov mer enn opprydning og noen enkle grep før fotografering eller visning.

– Uansett så overlater ikke en god megler noe til tilfeldighetene. Vi har alltid en huskeliste til selgerne som hjelper dem med klargjøring til visning og fotografering, og vi følger opp og gir råd, forteller megler Christina Hornes ved Proa Eiendomsmegling i Trondheim.
Hun foretrekker at selger selv er til stede på visning for å svare på spørsmål. Og hun har alltid noen siste gode råd med på veien.
  • Friske blomster er alltid et pluss.
  • Dekk gjerne spisebordet.
  • Pass på at middagsduften ikke henger igjen i huset.
  • Sjekk at alle lys virker, det er viktig med godt lys i alle rom.
  • Skru på gulvvarme på bad, og ha det gjerne kjøligere på soverom.
  • La det være like ryddig og fint rundt huset som inni.

– Og hvis leiligheten i utgangspunktet er tom og umøblert, bør den styles. Husk at de som er på visningen er på leting etter et hjem.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne