HermanG3

Slik forandret stylisten en tom bolig til et vakkert hjem

Huset hadde stått ubebodd og halvtomt i ett og et halvt år. Da det skulle selges, brukte eieren mindre enn 20.000 kroner på nedvask og full styling. Det lønte seg.
 

Publisert: 10. aug 2022

Feriehus for amerikaner

I 2019 ble boligen kjøpt usett av en amerikaner som hadde forelsket seg i Bergen og ville ha et feriehus i byen mellom de syv fjell. Før han fikk tatt det i bruk, kom Covid-pandemien og satte stopper for all reising til og fra USA.
 
Feriehus for amerikaner
herm5
Eieren bestemte seg derfor for å selge boligen uten noensinne å ha satt sine ben der. Sjur Breistein, som også meglet eiendommen da amerikaneren kjøpte den, fikk oppdraget.
– Huset var i god teknisk stand, men det var nødvendig å løfte det estetiske noen hakk før vi laget prospekt og holdt visning, sier Breistein.

Betina Carlsen, Interiørstylist

Selgeren ga megleren frie hender, og Breistein engasjerte stylist Betina Carlsen til å gjøre en full gjennomgang av boligen.
Hun møblerte boligen, hentet inn andre gjenstander og rekvisitter og oppgraderte belysningen. Med ett var den nesten tomme boligen forvandlet til et levende og trivelig hjem.

Forvandling
Forvandlingen ser du på bildene under. Et rom med en naken rammeseng ble gjort om til et trivelig soverom. Et goldt barnerom ble plutselig fullt av liv. Stue og kjøkken ble innbydende og lekkert. En naken uteplass fikk trivsel og varme.
– Det handler om å finne de løsningene som fremhever de allerede eksisterende fortrinnene i boligen. I dette tilfellet var utsikten, lyset og planløsningene gode medhjelpere for å oppnå sluttresultatet, sier Carlsen.
For en full styling med en ekspert som Carlsen, kan regningen komme på 15.000 - 30.000 kroner. Men det finnes rimeligere veier til mål, som også kan gi godt resultat.
 
Betina Carlsen, Interiørstylist
herm3
Fotografenes tips
Både Truls Bakke og Silje Holte er opptatt av små detaljer, enkle grep, lyssetting og romfølelse. Derfor samarbeider fotografene våre tett med stylistene for å optimalisere planløsning og opplevelse av rommene - slik at dette kommer troverdig frem gjennom bildene vi presenterer i annonser og annet materiell. 
Tok enkle grep
Nylig solgte megler Synne Eide Lunde en bolig der totalkostnadene for oppgradering kom på i overkant av 5000 kroner. Boligen tilhørte en student. Leiligheten var funksjonell og tilpasset hans behov. Men da han skulle selge, foreslo Lunde å ta noen grep slik at boligen appellerte til større kjøpegrupper.
 
lade1
Selger valgte å ha en konsultasjonstime med stylisten, som foreslo fargekoder for nymaling. Deretter gjorde han arbeidet selv, i samarbeid med Lunde.
I tillegg til nymaling, fikk selger en liste over ting som han måtte kjøpe eller låne til å pynte opp leiligheten før visning. Blant annet ble teppe og bord i stuen byttet ut. På et rom ble pulten kastet ut, og en seng ble satt inn i stedet. Uteplassen fikk også et ansiktsløft.
lade2
lade3
– Uteområdet var ikke veldig stort, og ganske slitent. Men med enkle midler fikk vi vist interesserte kjøpere hvor fint det faktisk kan bli, sier Lunde. Leiligheten i Ladegårdsveiten var på 38 kvadratmeter BRA og gikk til slutt for 3.315.000 kroner, etter at tre interesserte var med i en budrunde.
 
Fikk råd om vente
Omtrent på samme tid solgte Lunde en leilighet på Askøy for et eldre ektepar. De tok kontakt i desember i fjor og ønsket å selge boligen på 51 kvadratmeter så snart som mulig.
Lunde mente de kunne få en bedre pris om de ventet til ut på nyåret med å selge, ikke minst fordi leiligheten hadde balkong. Det er en kvalitet som kommer best til sin rett når det ikke er snø ute. I samråd med megler valgte selgerne en del-styling.
Synne%20Bergen-002
klepp3
– Siden de egentlig ikke hadde dårlig tid, fikk selgerne også bedre tid til å rydde vekk personlige eiendeler og møbler, slik at stylisten vår kunne komme inn å tilpasse leiligheten til de aktuelle kjøpegruppene, forklarer Lunde.
Ut fra leilighetens størrelse og beliggenhet var unge førstegangskjøpere eller enslige eldre de mest aktuelle målgruppene.
- Dette er en mindre leilighet med ett soverom, så jeg visste at det enten kom til å være et ungt par som er førstegangskjøpere eller en enslig eldre. Etter at stylist Betina Carlsen hadde gitt leiligheten en ansiktsløftning, fikk den et nytt og lysere uttrykk. Boligen ble solgt etter første visning til ny prisrekord i borettslaget, for 1.120.000 kroner.
klepp2
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne