slikStyler2

Slik styler Tone Christi frem det unike i din bolig

De mange møtene med boligeiere er noe av det Tone Christi Røisgård setter mest pris på ved jobben sin, og hun syns det er spennende å ta seg tid til å bli kjent med dem og hjemmet de bor i.
 

Publisert: 20. apr 2018
Et hjem formes etter dem som bor der. Det er de som velger fargene på veggene, møblene og tekstilene, og det er de som pynter med gode minner, arvegods og gaver fra venner og familie.

Det er kanskje ikke så rart at vi ikke riktig ser hvordan andre opplever hjemmet vårt og hvilket potensiale det faktisk har.

Et førsteinntrykk

Som boligstylist i Oslo besøker Tone mange hjem, og hun møter mange boligeiere som setter stor pris på at hun kommer. Ofte har de selv sett seg litt blind på det de har rundt seg, og da kan det være kjekt at noen kommer og ser det med friske øyne.

Boligstylisten kan raskt belyse det som skaper de positive og negative inntrykkene, og hun kan hjelpe til med å fremheve det som gjør akkurat den boligen flott og unik.

– Når jeg kommer inn i et hjem, ser jeg raskt hva som bør endres. Dersom rommene føles trange og mørke, starter jeg alltid med å skape mer rom og lys ved å fjerne eller bytte ut møbler. Jeg kan også flytte litt på møblene eller ta bort gardinene slik at det slippes inn mer lys, sier Tone.

Hun forteller at de fleste boligeiere har litt problemer med å forestille seg hvilket førsteinntrykk andre får av boligen, og at mange blir overrasket over hvor mye et rom kan endres kun ved å flytte på en sofa eller bytte gardiner.

– Mange er klar over at huset ikke er helt up to date, men vet ikke helt hva som kan gjøres for å piffe det opp, sier hun.

Ingen fasit

Etter 25 år i bransjen har Tone utviklet et godt øye for detaljer, og hun kommer knapt innenfor døren før det begynner å krible i hendene etter å ta fatt på jobben. Hun vet hva som fungerer, hva som skaper et godt førsteinntrykk og hva som selger på bilder og under visning. Slik som peiskosen, et dekket bord og den fine uteplassen som man ikke riktig ser etter å ha bodd seg inn i boligen.

– Likevel finnes det ingen fasit, for det som passer i en stor, herskapelig villa på Frogner, gjør seg ikke nødvendigvis like godt i en leilighet på Grünerløkka eller Lambertseter. Både målgruppen og boligens planløsning må tas i betraktning når jeg i samarbeid med kunden planlegger stylingen, sier hun.

Noen ganger kan det passe med en overdådig stil, mens det andre ganger fungerer best å innrede litt enklere.

– Selv liker jeg en litt klassisk stil. Hvis leiligheten virker for steril og kald, henter jeg gjerne inn tekstiler i form av puter og gardiner for å skape varme og atmosfære. Grønne planter, store vaser og lykter med levende lys gjør seg også godt i de fleste hjem, sier hun.

Ikke for stylet

En time veiledning med Tone er inkludert i Proaktiv Eiendomsmeglings markedspakke i Oslo, og i tett samarbeid med megler planlegger hun styling av boliger som skal selges. Meglers kunnskap om boligens målgruppe er viktig når hun med utgangspunkt i kundenes egne møbler og gjenstander jobber frem et objekt som passer for dagens boligkjøpere.[Stue]Det å skape en bolig som nåværende boligeier er stolt av å vise frem er imidlertid også viktig. – Jeg tar meg alltid tid til å bli kjent med kunden og lytter til hva han eller hun har å si. Deretter kommer jeg med mine meninger, og det hender nok at jeg forsøker å få kunden til å komme litt ut av komfortsonen. Dette lønner seg hver gang, og jeg opplever ofte at jeg får et klapp på skulderen etterpå og en takk for at jeg holdt på mitt, sier hun.
Hun legger til at det også er viktig for henne å gjøre hjemmet nøytralt slik at det passer for de fleste, og det er et mål at de som kommer på visning ikke tenker så mye over hvordan det ser ut.

– Jeg vil ikke at rommene skal ikke oppleves som veldig stylet, men de som kommer på visning skal like det de ser, sier hun.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne