Bilde%20Henrik%20sv%C3%B8mmebasseng

Statusprat med Henrik Christiansen

For tiden trener supersvømmeren hjemme i kjelleren hos mor og far - bassengene er stengt på ubestemt tid.
 
Skrevet av: Christina Pedersen
Publisert: 07. apr 2020
Når vi snakker med Henrik er han i god form, påskrudd og glad. Han er nettopp ferdig med to uker i karantene og tilbake til en hverdag som ikke er så veldig annerledes fra karantenelivet. Slik det er for folk flest akkurat nå. Det meste dreier seg om å vise hensyn til omgivelsene og være en effektiv barriere mot smitte. Det gir oss noen rammer for hverdagen som er nye, hindrer kontakt og nærhet og gjør at vi må finne nye løsninger på den del av både nye og gamle utfordringer.

 

Hvordan påvirkes treningen din av tiden vi er inne i? 

"Jeg er egentlig ganske sterkt påvirket med tanke på at alle bassenger er stengt og alle konkurranser i nærmeste fremtid er avlyst. Det blir mye alternativ trening i kjelleren hjemme hos mamma og pappa. Jeg har fått inn en ergometersykkel, stakemaskin og en del vektstenger og vekter - så jeg gjør alt av trening hjemme i kjelleren. Jeg holder fortsatt den samme treningsmengden som jeg normalt ville hatt. Det er i underkant av 30 timer i uken, men normalt er en stor del av de timene i vann. Vann og svømming hører på en måte sammen,» Henrik smiler og fortsetter- «nå er det ikke noe basseng i kjelleren hjemme så vi må bruke det vi kan, og det skal nok fungere sånn noenlunde. «

 

Hva er planene fremover de neste månedene?

Det er veldig usikkert akkurat nå. Vi vet ikke når bassengene åpner. Foreløpig må vi  planlegge de neste ukene med trening på land. Ta det et steg om gangen og holde oss til de reglene og retningslinjene FHI setter opp, vise hensyn og finne gode løsninger for hensiktsmessig trening.  Forhåpentligvis kan jeg på sikt komme tilbake i bassenget og trene knallhardt mot de neste konkurransene og målene.

 

Hvordan blir det med konkurranser vår/sommer? 

Foreløpig er alt avlyst eller flyttet. OL er flyttet, NM er avlyst og EM er avlyst. Neste konkurranse blir antageligvis ikke før til høsten, så det er god tid til å trene mye og hardt. Jeg skal i alle fall være så klar som mulig!

 

Hva er målene for neste sesong? 

Målet for neste sesong blir sommer OL 2021, ettersom det nå er utsatt med et år.

 

Har du tips til trening som kan gjøres uten tilgang på senter/haller?

Det finnes uendelig med treningsformer man kan gjøre på egenhånd og uten bruk av utstyr. Men mitt aller beste tips er å sette klare mål. Å jobbe mot et mål er fryktelig mye enklere å motivere seg til enn å bare trene på måfå.

 

Akkurat som Henrik hadde vi også gledet oss til OL. Her er det bare å stille om hodet og bruke muligheten til å bli bedre, sterkere og enda mer klar. Klar til å yte det lille ekstra, det lille som alltid skiller de beste fra resten.

 

Vi i Proaktiv synes også det er avgjørende å sette seg mål – enten det er på trening eller på jobb.  Det handler om å tenke riktig først og handle riktig etterpå. Ingenting kommer av seg selv. Man må se hvor man er, hvor man ønsker å komme og finne den beste veien dit. De beste resultatene er aldri noe man bare får, det er alltid noen som skaper dem. De fantastiske resultatene som ligger i andre enden er på seierens dag alltid verdt strevet og ingenting er umulig. 

Henrik tenker alltid smart, han er sterk og vi er utrolig stolte av ham. De beste vinner alltid.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne