Mio-STORT

Tydelige trender hittil i 2021

I hjemmet ser vi et stadig økende behov for å ha større sosiale soner for både arbeid, aktivitet, avslapping og lek.
 
Skrevet av: Anne Grethe Sivertsen, Mio Boligstyling / Christina Pedersen, Proaktiv
Publisert: 18. feb 2021
Sammen med stylist, Anne Grethe fra Mio Boligstyling, ser vi på de mest fremtredende trendene hittil i år. Vi ser spesielt at hjemmekontoret har for mange kommet for å bli, da arbeidslivet er blitt mer fleksibelt. Mange gjesterom har fått dobbel funksjon - og brukes både til oppbevaringsplass og kontor. Det er spesielt mer fokus på innredning av arbeidsplassen i hjemmet. Så hvordan ønsker vi at de ulike sonene skal se ut? Foto: Luxaflex.no

Bærekraft og kvalitet står i fokus

 Vi bruker mer penger enn noen gang på oppussing, hjem og møbler. Fliser i terrazzo er noe vi vil se mer av fremover. Fliser i 60x60 har blitt standard, men vi ser nå at størrelser i både 80x80 og 120x120 også blir mer vanlig. Det samme gjelder mikrosement, som er en fleksibel dekorpuss egnet til de fleste overflater. Mikrosement kan blant annet legges direkte på eksisterende fliser og bygger rundt 2-4 mm. Dette gjør oppussingsjobben lettere da man slipper å rive opp eksisterende underlag.

mio-2mio3mio4

Foto: Anne-Line Bakken / Styling: Beate Roald Aune / Anne Grethe Sivertsen

På fargefronten

Her har mange fått øynene opp for å bruke farger. Det helhvite velges bort. Vi ser nå at jordtonene har kommet tilbake, og gjerne i kombinasjon med andre farger som eksempelvis grønn. Det skal være myke, nøytrale farger inspirert av naturens kontraster. Støvete blåfarger, rustikke varme farger og ikke minst gultoner. Den største interiørtrenden er den sømløse stilen der det males med samme farge på vegg, lister, dører og tak. Hvor taket også kan ha en ton-i-ton farge. Kontrastveggene er erstattet av at hele rom males i samme farge.

mio5mio6

Foto: Anne-Line Bakken / Styling: Beate Roald Aune

Detaljer

Spiler i tak og vegg er en trend vi så mye av i 2020 og den tar vi med oss videre i 2021. De myker opp et hvert rom og bringer varme til rommet og øvrig interiør. Vi må heller ikke glemme metalldørene som brukes som romdelere. En utrolig kul løsning hvis man ønsker bedre lysforhold i mindre leiligheter og samtidig vil dele opp rommet i egne soner. Når det gjelder belysning er det en kombinasjon av spotlight og tøffe spotskinner som gjelder. Sammen med et stadig økende utvalg av nydelig gulv- og vegglamper. Ikke vær redd for å blande moderne og stramt sammen med klassisk og elegant.

mio12mio7mio8

Foto: Snekker'n i Trondheim / Dominius AS / Pinterest

Kjøkken

I boligens kjøkken vil inspirasjon fra naturen være fremtredende. Vi vil se mer av trestruktur og den nordiske stilen. Jordfargene kommer også inn her sammen med dempede grønne farger. Kjøkkenet er allrommet som får flere funksjoner, hvor bruken av en romdeler kan gi en egen kontor- eller lekseplass. Det forventes faktisk at så mange som 4 av 10 kommer til å jobbe hjemmefra i årene fremover.Foto: Nordic Creation kjøkken fra HTH

Interiøret

Vi heller mot den nordiske stilen med naturmaterialer og keramikk. Gardiner med bølgeform som går fra tak til gulv har kommet i mange hjem etter at vi i mange år har vært helt uten. Vi ønsker at hjemmet skal utstråle varme og lunhet. Rufsete tepper med lang luv og det populære teddystoffet/bouclé på møbler og puter, gjerne kremfarget!

mio10mio11

Foto: Luxaflex.no / Pinterest

Meglerne våre – sammen med de dyktige stylistene og fotografene de samarbeider med – vil til enhver tid gjøre sitt ytterste for at boligene som presenteres vises frem fra sin beste side. Alle boliger skal ikke styles likt og det vet vi. En førstegangskjøper trenger og ser etter noe annet enn en familie på 5. Vi legger den beste planen sammen med våre kunder – kontakt oss i dag for å komme i gang med planleggingen.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Les flere artikler av samme emne